Västerås tar under fredagen emot ett Södertälje som saknar en del tongivande spelade, och här bör gästerna få det riktigt jobbigt.

Västerås kommer närmast från en 1-4 seger borta mot Västervik, och även om de gått tyngre ett tag så är det en väldigt tuff bortamatch man ställdes inför.
Man ligger en en sjätteplats i tabellen och säsongen hittills har varit bra. Man har även bara spelat 39 matcher vilket tillsammans med jumbon Troja/Ljungby är minst i ligan, så läget till att klättra i tabellen är bra, men det viktiga är att hålla jagande lag bakom sig.

Nu är det hemmamatch som gäller och där har man bärgat 14 segrar på 19 försök, så man trivs riktigt bra på hemmais.
Ryske forwarden Grebenshcikov med KHL-meriter gjorde sin första match för klubben senast och stod för en assist, och där har man en klart intressant spelare som lär lyfta lagets redan starka offensiv.

Södertälje åkte på en klart 3-7 förlust mot serieledande HV71 senast och det var inget snack om att man vägde för lätt.
Efter likaläge inför den sista perioden växlade laget från Jönköping upp och den sista perioden slutade 1-5 där skottstatistiken skrevs till 2-21, så i avslutningsperioden var man helt utspelade.

Man krigar på i botten av tabellen och på resande får har man bara segrar i 4/20 matcher, och på de tio senaste bortamatcherna har det bara blivit en seger.
Inför denna matchen har man även en del avbräck då bland annat Marcinew, Squires och Olsson saknas och den förstnämnda är ett väldigt tungt avbräck offensivt, och här bör man få det väldigt kämpigt.

Västerås trivs väldigt bra på hemmais och då man även har en klart bättre trupp än gästerna så ska segerchansen vara bra, och jag tror att man tar en bekväm seger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip