Västerås gästas av Södertälje på hemmais när HockeyAllsvenskan rullar vidare under fredagskvällen. Undertecknad tror att hemmalaget år bra nog för en seger här, men väljer att nypa ett poängspel på en lirare i hemmalaget som sällan gör en dålig insats.

Tabelläget för Västerås just nu är att de är sjätte och sista lag till kvartsfinal i HockeyAllsvenskan. På kontot har de 66 poäng efter 39 matcher och Mora som jagar nedifrån noteras för tre poäng färre, men då ska vi också nämna att Mora har 44 matcher spelade jämfört med Västerås som står på 39 matcher.

Hemmalaget kommer senast från en skön seger borta mot Västervik där de vann med 4-1. I den matchen stod min lirare i matchen, Marcus Bergman, för ett av fyra mål för sitt VIK och idén jag har inför kvällens möte med SSK på hemmais är att Bergman levererar igen.

Hittills har 29-åringen i hemmalaget samlat ihop 27 poäng på 38 matcher och detta fördelat på åtta mål och 19 assists.

Södertälje imponerar sannerligen inte för stunden och det kan kanske en lirare som Bergman utnyttja? SSK hade HV71 hemma senast och där föll de till slut med en tung 7-3-förlust. Nu ställs de mot ett VIK som går för säkrad topp sex-placering och då tror jag att de får det tufft igen.

SPELTIPS
Marcus Bergman över 0,5 poäng till 1.72 hos Nordicbet / Betsson .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip