Halloj! Jackpott igår då det blev två av två rekar som gick in. Troja/Ljungby - Djurgården 3-6 gjorde att överspelet över 4,5 mål satt där det skulle till 1,87. Även Edmonton Oilers fick tillslut vinna, 5-1 över Nasvhille Predators och Money line spelet till 2,03 gick sig an!

Idag är det bara en match i de svenska hockeyligorna. Där topplaget Västerås tar emot Timrå IK.

Västerås kommer från en 2-1 seger borta mot Almtuna. Efter en okey första period stod det till 1-1 och efter en bra andra period så ledde Västerås med 2-1. I tredje perioden gick Västerås in med inställningen att backa hem och stänga mittzonen och gjorde det bra trots att Västerås blev något passiva ibland.
Med segern nu senast så har Västerås tagit poäng i sju raka matcher och det har blivit sex segrar av dessa sju. Västerås har även nu tre raka segrar.
Inte så oväntat så ligger Västerås på en tredje plats i tabellen med två poäng efter serielederna Karlskrona och ett poäng efter BIK Karlskoga. Västerås har en match mindre spelad så vid seger idag vid ordinarie tid så lägger sig Västerås på första platsen i tabellen.
Hemma i ABB Arena så funkar spelet bra även där. Med 38 poäng på 19 hemmamatcher så är Västerås seriens femte bästa hemmalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 5 förluster, varav 1 efter övertid/straffar och en målskillnad på 46-38. En imponerande sak med Västerås är att målvakten Jonas Fransson har stått samtliga matcher för klubben denna säsong och har en imponerande statistik. Ett insläppta mål per match på 1,86 och en räddningsprocent på 93,63% så är Fransson den bästa målvakten statistikmässigt i Hockeyallsvenskan.
Västerås senaste hemmamatch var mot Södertälje. En match Västerås vände 2-3 underläge i tredje perioden till seger 4-3. 4-3 målet kom med bara 1.10 kvar av matchen i spel i numerärt underläge.
Det gör att Västerås nu har tagit poäng i tre raka matcher på hemmais och har vunnit två av dom fem senaste matcherna.
Västerås kommer bara sakna två spelare till dagens match:
Luca Caputi
Viktor Mårtensson (avstängd)

Timrå IK kommer från en svängig match mot Troja/Ljungby. Timrå gick ut och tog en 3-0 ledning efter en minut i andra perioden. Men sen blev scenförändring då Troja/Ljungby gjorde fem raka mål och när andra perioden var slut stod det 5-3 till hemmalaget. Men i tredje så vaknade Timrå igen och vände tillbaka till 6-5 men kunde inte hålla ledningen och det slutade 6-6 efter ordinarie tid och Troja/Ljungby vann med 7-6 efter straffar.
Med den förluster så har Timrå nu två raka förluster och har nu tre segrar och två förluster på dom fem senaste.
I skrivande stund så ligger Timrå på en åttonde plats i tabellen med 55 poäng på 39 matcher. Med endast fyra poäng upp till sjuan Asplöven som innehar den sista playoff platsen som också har två matcher fler spelade än Timrå.
Bortaspelet ska väl ses som godkänt för Timrå denna säsong. Med 28 poäng på 20 bortamatcher så är Timrå seriens femte bästa bortalag. Med en statistik på 8 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 12 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 44-54.
Timrå har tagit poäng i tre raka bortamatcher och har vunnit tre matcher av dom fem senaste.
Timrå kom överens med backen Wade Bergman att bryta kontraktet som istället lämnar för spel i norska laget Rosenborg.
Jag hittar inga uppgifter om att Timrå kommer till utan någon ordinarie spelare.

Historia:
Matchen ikväll blir lagens fjärde för säsongen. Något som är lika för alla matcher är att Västerås har gått segrande ur dom tre tidigare mötena med Timrå.
Den första matchen spelades i Timrå. Där vann Västerås med säkra 4-0.
Den andra matchen spelades i Västerås. En otroligt målsnål match som slutade 0-0 på ordinarie tid. Där Västerås vann med 1-0 efter straffar efter att ha gjort mål på samtliga tre straffar.
Den senaste matchen spelades i Timrå. Där vann Västerås med 3-1 efter att ha vänt 0-1 till 3-1 i tredje perioden. 2-1 målet kom med mindre än tre minuter kvar på straff.
Dessa två lag har mött varandra fem gånger i modern tid. Två gånger i Kvalserien och tre gånger i Hockeyallasvenskan.
Västerås har vunnit fyra matcher och Timrå bara en. Värt att notera att Västerås har vunnit två av dessa matcher på straffar. Det har spelats två matcher i Västerås. Båda dessa matcher har slutat med kryss på ordinarie tid.