Äntligen dags för hockeyallsvenskan att dra igång och under fredagen är det full omgång, och här har jag ett spel mellan Västerås och Tingsryd.

Västerås försäsong har varit bra då man vunnit tre av sju matcher. Visst ser det kanske inte superbra ut att man bara vunnit tre matcher, men man ska tänka på att man bland annat mött lag som Djurgården, Brynäs och HV71, så motståndet har varit stentufft.
Man tog även en seger mot Malmö med 1-4, vilket inget respekt.

Inför denna säsongen är man förväntade att sluta i toppen av tabellen, något jag helt håller med om.
Man har plockat på målvaktssidan plockat in Johan Gustavsson som både har SM-guld och VM-guld på meritlistan, och tillsammans Linus Ryttar så ser målvaktssidan stark ut.
Defensivt har man även förstärkt med Daniel Gunnarsson och Logan Roe, och den förstnämnda kommer från spel i SHL.

Offensivt så har man även där förstärkt rejält då man plockat in Alexandre Lavoie som var grym förra säsongen då han spelade i Vita Hästen. I övrigt har Frycklund, Anton Svensson och Rauchenwald anslutit samtidigt som man har kvar flera bra spelare, och nu när man ställs mot ett beskedligt motstånd så bör man kunna öppna serien med en seger.

Tingsryd har vunnit två av sex matcher på försäsongen och segrarna har kommit mot Mörrum samt Nybro, lag som spelar längre ner i seriesystemet.
När man har mött lag från hockeyallsvenskan så har det endast blivit förluster, och då har man även släppt in en hel del mål.

Kikar man på laget så har man otroligt tunga tapp i Rasmus Bengtsson som gjorde 40 poäng förra säsongen samt Ludvig Claesson, så man har tappat sina två bästa backar.
Offensivt har man bland annat tappat Anton Svensson som vann lagets poängliga till just motståndarna Västerås.
Visst har man en del nya spelare i laget som Lindelöf, Finlay och McShane, men det lär knappast lyfta denna säsongen och som lag känns man snäppet svagare, och mot ett topplag som Västerås bör man få det otroligt tufft.

Västerås ser riktigt bra ut inför säsongen och nu när man ställs mot beskedligt motstånd så bör segerchansen vara riktigt bra, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip