Viktig match för både Västerås och Tingsryd som gör upp under onsdagen, och här skiljer det i grunden en hel del i kvalitet på lagen.

Västerås på plats tio och kämpar för att ta sig till åttondelsfinal var inget man trodde på inför säsongen, så hittills har man inte fått det att stämma alls.
Trots det sitter man just nu på den sista slutspelsplatsen och med bara fyra matcher kvar gäller det att avsluta bra. Med tanke på att man har kvar Tingsryd, Mora, Björklöven och Kristianstad så är detta det blekaste motståndet, så fullt fokus lär ligga på denna matchen, och det är en klar fördel att man spelar på hemmais.

Senast fick man tillbaka Trevor Cheek och han stod för poäng direkt, och det är viktigt för det offensiva spelet.
Utöver honom så har man en helt annan klass än gästerna med namn som Zetterberg, Jansson, Svensson och Lunsjö i laget, och i en sådan här viktig match tror jag man visar att man är det bättre laget.

Tingsryd ligger näst sist i tabellen och för deras del gäller det att försöka ta sig förbi Östersund som är fyra poäng före.
Kvar är dock Västerås, Modo, Djurgården och AIK att möta, så på förhand ser det grymt tufft ut, speciellt då Östersund har ett klart enklare spelschema.
Lägg även till att man har tre raka förluster i bagaget där man bland annat förlorat dubbelt mot Almtuna.

Ett glädjeämne i truppen är Anton Gradin som tryckt in 24 puckar, och han är en spelare som verkligen stuckit ut.
Gropp, Öhrn och Olsson är andra spelare som gör det bra offensivt, men truppen är en av de svagare i ligan.

För båda lagen är detta en oerhört viktig match men hemmaplansfördel, form och klass talar för att Västerås drar det längsta strået här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip