Nytt möte mellan Västerås och Troja/Ljungby väntar då man möttes så sent som igår där hemmalaget tog en bekväm seger, och jag tror på samma utgång även här.

Västerås tog segern mot just Troja/Ljungby senast då man vann med 5-0, och överlag stod man för en stabil insats.
Positivt var att lagets poängkung Frycklund var tillbaka i laget och han visade klass direkt så han stod för tre assistpoäng i matchen.
Man är även ett lag som trivs väldigt bra på hemmais då man vunnit 17/24 matcher, något gästerna återigen lär få känna på.

Ser man till truppen så finns det en hel del skicklighet i Frycklund, Lunsjö, Wikman, Bergman och Zetterberg för att nämna några, och då man både har bättre spets samt bredd än gästerna så bör segerchansen vara god.

Troja/Ljungby ligger sist i tabellen och man har hela tolv poäng upp till säker mark med bara fem matcher kvar att spela, så det ser väldigt mörkt ut. Med tanke på att spelschemat även är rätt tufft så kommer man få spela negativt kval, något man också förmodligen redan insett.
På resande fot har man bara tagit fyra segrar på 23 försök, något som inte imponerar, och då även truppen tillhör ev av de absolut svagaste i ligan så är det inte mycket som talar för att man ska kunna rå på ett skickligt Västerås här.

Hemmalaget är klasser bättre än gästerna och då man även har fördel av att spela hemma i ABB Arena så bör man ha goda chanser att ta en ny bekväm triumf, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip