Fredagskvällen bjuder på hockey mellan Västerås och Vita Hästen, och här tror jag att hemmalaget studsar tillbaka efter förlusten senast.

Västerås öppnade säsongen med att slå Tingsryd på hemmais med 5-2 i en match man var det klart bättre laget, och skotten vann man med 39-16.
Nu senast så ställdes man på tuffaste möjliga motstånd då man gästade HV71, och där blev det förlust med 4-1. Spelmässigt stod man dock för en bra match och den stora skillnaden i matchen var effektiviteten, och där var hemmalaget vassare i matchen.

Nu är det match på hemmaplan i ABB Arena och det lär bli ett bra tryck på läktaren då restriktionerna är borta, vilket jag ser som ett stort plus.
Till denna matchen är Skedung tveksam efter en smäll senast, men laget håller en riktigt hög nivå då spelare som Svensson, Frycklund, Lavoie och Lunsjö finns i laget för att nämna några, och här bör man kunna studsa tillbaka och ta en seger.

Vita Hästen har varit med i två målrika matcher hittills där man vunnit med 4-3 mot Mora efter förlängning samt förlorat mot Almtuna med 4-5.
Senast mot Almtuna var man nära på att ta poäng då det länge stod 4-4. Men med bara nio sekunder kvar att spela släppte man in 4-5, något som också var rättvist då Almtuna var det bättre laget i matchen.

Truppen har en del fina inslag i spelare som Eriksson, Fish och Samuelsson samt några nya kanadensare och amerikaner. Överlag så håller dock truppen en ganska svag nivå, och nu när man möter ett riktigt tufft motstånd på bortaplan bör man få svårt att utmana.

Västerås förlorade den tuffa matchen mot HV71 på bortais senast, men här är det helt andra förutsättningar då motståndet är klart svagare samtidigt som man får spela på hemmaplan, vilket gör att jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip