Dags för match mellan Västervik och Almtuna. Två lag som inte riktigt fått till det på slutet men där jag anser att hemmalaget borde ha goda möjligheter att vinna denna match. Jag kommer spela Västervik till 2.20 hos Coolbet med en flatinsats.

Västervik kommer till denna hemmamatch med en mycket viktig seger i ryggsäcken från den förra omgången där man besegrade Pantern på hemmais med 6-3. En seger som gjorde att man bröt sin förlustsvit på fyra raka matcher. Västervik kom ut på isen som skjutna ur en kanon senast och ledde matchen med 3-0 efter dryga åtta minuter. Nu är det dags för ny hemmamatch och publiken bör vara mer sugna att komma och titta ikväll av flera anledningar, dels att man vann hemma sist i en målrik match mot ett vasst lag men även huvudanledningen inför ikväll, det är nämligen gratis inträde. Förhoppningsvis kommer det mycket publik som kan stötta Västervik ikväll. Västervik tappar inför ikväll forwarden Oskar Svanlund, Oskar har varit på lån i Västervik men nu väljer Mora att kalla hem honom, i övrigt ser laget bra ut inför ikväll. Västervik har varit stabila under säsongen i boxplay med en procent på 83.93 vilket är mycket bra. I powerplay har man inte varit lika vassa, dryga 13% har man i powerplay. Västervik har dock gjort mål i just powerplay i två raka matcher, så möjligen är man på gång i den spelformen! Västervik är ett starkt hemmalag, i hemmatabellen ligger man på och har bara förlorat två matcher under ordinarie tid, två matcher har man tagit till straffavgörande och fyra matcher har man vunnit efter ordinarie tid. Starka papper för ett lag som ligger på trettonde plats i tabellen. Jag tror Västervik har mycket fina chanser att vinna här idag!

Almtuna kommer till den här matchen med lite bekymmer, i den senaste matchen mot Oskarshamn föll man med 5-1, men det var inte den värsta förlusten, man åkte även på två tunga backskador när Erik Flood och Albin Carlsson åkte in i varandra och båda spelarna skadade sig. Till matchen mot Västervik kommer man alltså endast med sex backar. Almtuna förlorade som sagt senast, innan det tog man två tunga segrar mot bra motstånd men innan det hade man fyra raka förluster så formen är lite svår att sätta fingret på. Almtuna har haft det tufft på bortais om man kollar på statistiken i deras matcher. Dock har man plockat otroligt bra med poäng, på sina sju bortamatcher har det blivit fyra trepoängare samt tre förluster vilket givetvis är otroligt starkt på just bortais. Dock är min känsla att man haft lite medrigg på bortaisen och att det kommer jämna ut sig i längden. Almtuna är liksom Västervik inte heller något dundergäng i powerplay, faktiskt lite sämre till och med, Almtuna gör mål i 12.73% av sina powerplay. Till skillnad från Västervik som är mycket vassa i boxplay så har Almtuna inte alls fått till det i den spelformen och är faktiskt näst sämst i serien med 76.69% i penaltykill. Det här är en mycket jämn match på förhand och vi vet att just specialteams ofta avgör dessa matcher. Känslan är att Almtuna får det tufft ikväll.

Match: Västervik - Almtuna
Spel: Västervik
Odds: 2.20
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip