Hockeyallsvenskan börjar dra ihop sig på allvar nu och det är viktiga matcher för samtliga lag, inte minst sagt för Västervik och Almtuna som ska göra upp här.

Västervik stod för en fin seger då man slog Oskarshamn hemma med 2-1 på straffar, ett lag man haft lätt för under säsongen. Man är ett av ligans formstarkaste lag och man har vunnit fem av de sex senaste matcherna vilket gör att man nosar på en placering bland de åtta bästa.
Just nu ligger man nia, en poäng efter Södertälje så detta blir således en viktig match om man ska kunna sno åt sig den placeringen från Södertälje.
Spelschemat ser bra ut med Almtuna, Tingsryd och Vita Hästen, så möjligheterna finns absolut där.
Hemmaplan som gäller här och facit är riktigt bra senaste tiden där man vunnit nio av de tio senaste hemmamatcherna.

Almtuna kom från en seger med 3-2 mot Karlskrona i förlängning, en riktig flytseger om du frågar mig då man ligger under med 0-2 med 1.29 kvar av matchen, men ändå starkt att lyckas vinna, inte minst viktigt.
Man har vunnit tre av de fem senaste matcherna och man ligger näst sist i tabellen, så viktiga poäng står på spel då man vill undvika negativt kval, och man har två poäng upp till Tingsryd.
Ett minus till matchen är att man spelar borta, något man inte trivs med då man bara har fem segrar på 24 matcher samtidigt som man haft oerhört svårt att få med sig poäng borta mot Västervik under åren.
William Wiå skadade sig senast och kommer missa matchen, ytterligare ett minus här.

Hemmalaget har bättte form och med ett par tuffa avbräck för Almtuna så tror jag helt enkelt inte man räcker till här.

Speltips: 1 och jag investerar 3u hos bet365 // TT

This is the stats tab
This is the post tip