Hockeyallsvenskans sista omgång går av stapeln under fredagen, och bland annat ställs Västervik mot Almtuna.

Västervik kommer sluta jumbo i ligan då han haft en tuff säsong, och man har tappat tunga namn som Brickley och Vela. Offensivt har man haft stora problem samtidigt som man är ett av lagen som släppt in mest mål, så det har inte varit någon rolig säsong.

De tre senaste matcherna har även slutat med förlust då man har grymt svaga 3-18 i målskillnad, vilket är ett snitt på sex insläppta mål per match.
Nu väntar dock en poängmässigt betydelselös match vilket kan öppna för en lite öppnare tillställning, och min känsla är att man kan göra en del mål i matchen.

Almtuna har tillsammans med Mora varit ett av lagen som överraskat klart mest under säsongen då man kommer sluta på en sjundeplats, Något man inte trodde inför säsongen.
Nu senast slog man Östersund med klara 6-1 där 15-årige debutanten Filip Ekberg smällde dit ett hattrick, en riktig succédebut, och man har bra form då man är ett av ligans formstarkaste lag sett till de tio senaste matcherna.

I laget har man namn som Hertzberg, Eriksson och Asplund som förväntas stå över, men mot ett hemmalag som läckt in mål på slutet bör man kunna hänga dit en del puckar.

En betydelselös match poängmässigt för båda lagen kan öppna upp för en lite mer öppen och underhållande match, och jag tror vi bjuds på en del mål i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip