Västervik vänder hem och detta med underläge i matchserien med 2-0 då HV71 vann den första ronden med 7-0 och den andra med 5-2. Nu är det skarpt läge för hemmalaget, men frågan är om de kan stå emot?

HV71 tog hem förstaplatsen i HockeyAllsvenskan och detta genom finfina 116 poäng på 52 matcher. Jönköpings-laget är utan tvekan ett lag som går för SHL-kontrakt och genom att ha skaffat sig ett 2-0-läge i matchserien mot Västervik kan de ta sig an denna tredje runda med god stämning i gruppen, vilket givetvis är en fördel då det är nu allvaret har dragit igång på riktigt.

Västervik tog sig till denna slutspelsrunda genom att avancera mot AIK i 8-delsfinal och här ställs de mot betydligt tuffare motstånd, vilket också resultaten vittnar om. I match ett föll de alltså i Jönköping med 7-0(!) och i rond två blev det förlust igen, men då med något snyggare siffror, 5-2.

Ska Västervik ha någon som helst chans att rubba fenomenala HV så är denna tredjematch en nyckelmatch för deras del. En seger för hemmalaget här kanske ger något darr, men jag tror ändå inte att de har vad som krävs för att mäta sig med detta HV-lag sett över tid.

En spelare i form i bortalaget är jänkaren Tyler Vesel. 49 poäng på 54 matcher är vad han mäktat med för HV och i slutspelet har han hittills kommit upp i 2+1 och detta på två matcher spelade.

SPELTIPS
Jag tror att Vesel fortsätter leverera för HV och klickar honom som producerande spelare till godkända 1.58 hos Unibet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip