Match mellan Västervik och Södertälje där jag verkligen tycker att hemmalaget ska ha goda möjligheter till en seger. Jag kommer spela Västervik till 2.15 hos William Hill med en flatinsats.

Västervik kommer till denna match med en relativt god känsla i kroppen skulle jag tro. Man kommer visserligen från två raka förluster, men båda har varit på bortais mot mycket tufft motstånd. Först förlust mot AIK med 5-1 och nu senast föll man med 2-1 borta mot Oskarshamn vilket är starkt men tanke på hur otroligt bra Oskarshamn är i år. Innan dessa två förluster tog man tre fina fina trepoängare på hemmais där man vann samtliga matcher komfortabelt. Idag är det återigen dags för hemmamatch och jag tycker man har mycket fina möjligheter att slå Södertälje. Västervik har varit riktigt starka på sin hemmais i år, på tio matcher har det blivit sex trepoängare, en övertidsvinst, en övertidstorsk samt två förluster efter ordinarie tid. Det är imponerande papper för ett lag som ligger i de nedre regionerna av tabellen. Västervik är riktigt bra i boxplay men får inte riktigt till det i powerplay. Dessa två spelformer tar dock ut varandra lite idag så ingen vidare fördel för någon av lagen. Västervik är bättre i BP samtidigt som Södertälje är bättre i PP. Jag tycker 2.15 är lite för bra på en hemmaseger ikväll med tanke på hur bra Västervik varit på hemmais i år och för att jag tycker Västervik är ett bättre lag än Södertälje!

Södertälje är inne i en riktigt god form för tillfället. Man har vunnit sina fyra av fem senaste matcher och tagit rejäla kliv uppåt i tabellen, känslan är dock att Södertälje haft marginalerna med sig väldigt mycket i dessa matcher. Jag anser trots allt att Västervik är ett bättre lag än Södertälje och bör nog inte stå högre än 2.00 i odds idag, som högst! Kollar man i tabellen och filtrerar bortamatcher så ser man att Södertälje är seriens tredje bästa lag på just bortais, men det är så fel i min mening, man har absolut inte förtjänat alla dessa poäng som man tagit på bortais. Jag anser att Södertälje har varit ett av de sämsta lagen på just bortais, sen att man fått med sig en massa poäng är en annan femma, det kommer aldrig fortsätta om spelet fortsätter som det gjort. Nej jag tycker faktiskt att vi får ett bra läge att ta ett fint odds på Västervik idag så det gör vi.

Match: Västervik - Södertälje
Spel: Västervik
Odds: 2.15
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip