Dags för giganternas kamp i SHL mellan Växjö och Djurgården. William Hill erbjuder i skrivande stund 3.00 på Djurgården draw no bet, det innebär alltså att om Växjö vinner matchen förlorar vi, blir det oavgjort får vi pengarna tillbaka och om Djurgården vinner så sitter spelet. Detta spelet känns mycket fint och spelas med en flatinsats.

Det är inget snack om saken att detta odds sitter rejält fel. Jag tycker Djurgården DNB inte ska stå en punkt högre än möjligen 2.50, ett rejält överodds med andra ord. Växjö leder serien överlägset, absolut, det köper jag, men i dagsläget skiljer det inte jättemycket mellan lagen. Dessutom tror jag det finns en överhängande risk för Växjö att man känner sig bekväma hur tabellen ser ut och att man därför undermedvetet kanske slår av på takten en aning, inte går in 100% i duellerna osv. Det här är proffs vi pratar om nu, dem ska kunna ge fullt oavsett tabelläge, men jag är rätt säker på att en sån här stor ledning i serien inte är till någon vidare fördel. Djurgården däremot ligger bara några fåtal poäng framför många lag som jagar Djurgården nuvarandra andraplacering i tabellen. Djurgården har allt att spela för och behöver verkligen alla poäng dem kan få om man ska klara av att komma tvåa som jag antar är deras mål i grundserien.

Både Växjö och Djurgården har en mycket god form för stunden. Räknar man in CHL så har Växjö sex raka segrar och Djurgården har fem vinster på sina sju senaste.

Den stora anledningen varför Växjö ligger 16 poäng före Djurgården är helt klart deras powerplayspel, Växjös powerplay är dimensioner bättre än Djurgårdens. Växjö med seriens bästa och Djurgården med seriens tredje sämsta. Hade lagen haft ungefär lika bra PP så hade Djurgården och Växjö nog varit väldigt nära varandra i PP då lagen är ungefär lika bra fem-mot-fem. Det positiva är dock att Djurgården väldigt sällan hamnar i utvisningsbåset, det gör däremot Växjö väldigt ofta. Så jag väljer ändå att säga att om det fortsätter som det sett under säsongen så är det givetvis fördel Växjö i specialteams, men inte jättestor fördel så Djurgården är så disciplinerade vad gäller utvisningar och som sagt i spelet fem mot fem är det väldigt jämt.

Lagen har mötts två gånger denna säsong, båda gångerna har Djurgården spelat hemma, första matchen vann Djurgården med 2-1 och den andra slutade 3-3 och Växjö nöp extrapoängen. Jag tror på dem tidigare mötena på en väldigt jämn match och därför är Djurgården DNB väldigt bra till 3 gånger pengarna!

Match: Växjö - Djurgården
Spel: Djurgården DNB
Odds: 3.00
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18.00 (Lördag)

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip