Ett riktigt stormöte spelas ikväll 19.00 mellan Växjö och Djurgården. Ett så pass stort möte att jag tror det kan vara en försmak av finalen denna säsong. Jag anser att dessa två lag är dem bästa i SHL så vi har nog en mycket fin match att vänta. Mitt spel kommer placeras på Växjö till 2.20 hos MrGreen , LeoVegas eller 888sport med en flatinsats.

Växjö har efter en oerhört trög säsongsinledning nu kommit igång på allvar. Just nu sjua i tabellen men SHL är så oerhört tight i år, så sjua i tabellen innebär att man har fyra poäng upp till serieledningen. Skulle man besegra Djurgården idag så har man lika många poäng som Stockholmslaget. Växjös form är just nu mycket god. Man hade inför senaste matchen mot Färjestad tre raka trepoängare och höll på att slå Färjestad, men Växjö tappade i den tredje perioden en 3-1-ledning och föll sedan på overtime. Jag tycker att Växjö förtjänade att vinna den matchen, man brände en straff och släppte in 2-3-pucken i numerärt överläge, mycket onödig förlust. Innan det har man som sagt tre raka segrar, kross mot Mora hemma 6-1, 3-1-seger borta mot Linköping samt en stabil 2-1-seger hemma mot serieledaren Luleå. Växjö hade i början på säsongen ett mycket svagt powerplay och hade fruktansvärt svårt att ens göra mål. Det har verkligen lossnat. Växjö har gjort 20 mål i sina sex senaste matcher samt smällt in sex powerplaymål. Formen är verkligen god. Dessutom är Växjö mycket starka defensivt, man är laget i serien som släppt in allra minst mål samt att man har ett mycket starkt BP.

Djurgården har lite tvärtom-säsong om man jämför med Växjö. Dem har egentligen spelat oerhört stabilt genom hela säsongen men blivit lite sämre nu på slutet. Man ska dock givetvis inte klaga på Djurgården som ligger fyra i tabellen och idag skulle kunna gå upp i serieledning vid seger mot Växjö. Men det går inte att komma ifrån att det varit lite tuffare för dem på slutet. I Djurgården fyra senaste matcher har det blivit tre förluster. Först föll man mot Rögle på hemmais med 1-2, efter det bortabesegrade man Timrå med 6-3, detta följdes upp med strafförlust hemma mot Frölunda och nu senast bortatorsk mot Brynäs med 2-0. Jag är dock inte orolig för Djurgården alls, jag kan nästan lova att man kommer placera sig top-3 i serien innan slutspelet ska börja. Det blir dock väldigt tufft mot Växjö borta idag. Djurgården är precis som Växjö oerhört starka i powerplay samt boxplay. Det är två väldigt jämnbra lag som möts ikväll, men jag går på att Växjös form är klart bättre, bättre stämning i laget samt den stora fördelen med hemmais. Det gör således att jag tycker 2.20 på Växjö är lite för högt.

Match: Växjö - Djurgården
Spel: Växjö
Odds: 2.20
Insats: Flat
Bolag: MrGreen , LeoVegas , 888sport
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip