Växjö och Djurgården ska göra upp under lördagen och här tror jag klart mest på hemmalaget.

Växjö kommer med två raka segrar i bagaget då man slagit Färjestad med 4-1 samt Malmö med 2-6, och spelet har sett riktigt bra ut.

Mot Malmö senast så dominerade man fullständigt och skotten slutade 19-43, så segern var helt klart rättvis.
Emil Pettersson såg stekhet ut då han gjorde tre poäng i matchen.
Den segern togs på bortaplan och där har man bara vunnit fem av 14 matcher, så insatsen var helt klart imponerande.

Nu är det match i Vida Arena och där har man varit riktigt starka då man vunnit elva raka matcher. Totalt sett så har man vunnit tolv av sina 14 hemmamatcher, och det är bara Skellefteå och Färjestad som lyckats slå Växjö i sin egen borg.

Djurgården kommer även dem till matchen med två raka segrar då man slagit Linköping med 1-5 och Luleå med 5-3.
I matchen mot Linköping så fick man lita mycket på sin målvakt Armalis som gjorde en stark match, och matchen var jämnare än vad siffrorna visade.

Mot Luleå så gjorde Armalis återigen en bra insats mellan stolparna då man räddade 34/37 skott. Just skotten förlorade man med 24-37 men man visade upp en bra effektivitet och lyckades vinna matchen.
Strandberg stod för tre poäng samtidigt som Rakhshani stod för två poäng i matchen, och det var spelare som såg bra ut i matchen.

Nu är det bortaplan och där har man haft det riktigt tufft då man bara vunnit tre av tolv matcher på bortaplan denna säsongen, så det är ett klart minus i matchen då man varit klart bättre på hemmaplan. Man saknar precis
som tidigare Holtz och Björnfot som är iväg med juniorkronorna, och det är tunga tapp även att man klarat sig bra utan dem hittills.

Växjö är urstarka på hemmaplan och nu när man ställs mot ett bortasvagt Djurgården så tror jag man visar sig starkast, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u till oddset 1.90 hos Betsafe eller Nordicbet // TT

This is the stats tab
This is the post tip