Det är dags för match mellan Växjö och Färjestad i den första kvartfinalen i denna serie. Det råder inget tvivel om vilka som är de stora, stora favoriterna i även denna kvartsfinalserie, givetvis är det Växjö som vann hela grundserien samtidigt som Färjestad slutade på en åttondeplats. Jag kommer spela Växjö att vinna denna matchen under ordinarie tid till 1.82 hos Unibet med en flatinsats.

Växjö kommer till matchen som grundserievinnare. Givetvis en oerhört känsla att glida in i ett slutspel med. Dessutom var man det enda laget i SHL som spräckte 100-poängsräcket. Även det är givetvis en fin fjäder i hatten. Formen på slutet har dessutom varit mycket stabil med sju segrar i sina nio senaste matcher. Det är inget snack om saken att vi måste se Växjö som en av de absolut hetaste kandidaterna att vinna SHL denna säsong. Inget snack om att man kommer slå Färjestad i denna matchserie och avancera till semifinal, så bra är Växjö. Växjö har dessutom fått en lång och behaglig vila nu inför den första kvartsfinalen. När matchen spelas så blir det Växjös sjätte dag utan match vilket givetvis gör oerhört gott för deras kroppar och sinne. Det är megafavoriter att vinna detta.

Färjestad slog ut Malmö relativt komfortabelt i åttondelen av SHL, först vann man med 3-1 på bortais för att sedan vinna med 5-4 efter förlängning när man spelade den andra matchen hemma. 2-0 i matcher och Färjestad avancerade således till kvartsfinal. Det var oerhört längesen Färjestad fick någon riktig vila och det tror jag kommer bli deras fall här, det är jobbigt att spela hockey i ett intensivt schema som Färjestad har gjort. Färjestad är dessutom ett betydligt svagare lag än vad Växjö är så jag tror man kommer få det oerhört jobbigt i afton.

Detta vinner Växjö och jag tror man vinner matchserien med 4-1.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip