Dags för match nummer två mellan Växjö och Färjestad, och här har jag min idé klar.

Växjö har gjort en kanonsäsong hittills då man vann grundserien, och det efter att man spelat ihop 102 poäng.
Nu är det kvartsfinalspel där man fått Färjestad, så det är nu allvaret har börjat.
I den första matchen hade man 2-0 redan efter 2.54 in i den första perioden, så starten på matchen var bra.
Det blev det dock en jämn match där det krävdes förlängning för att avgöra matchen, och man tog det längsta strået efter att Karlström gjort det avgörande 4-3 målet.
Detta var lagets första match på en vecka, och här tror jag vi får se ett klart bättre Växjö.

Truppen är sylvass då man har spelare som Pettersson, Calof, Drury och Persson i laget, och det är spelare som håller en hög kvalitet. Ingen av dessa spelare gjorde poäng senast i segermatchen, något som även visar på att det finns en riktigt bra bredd i truppen.

Nu är det också en ny hemmamatch och just på hemmaplan har man varit glödheta då man i grundserien vann 21/26 matcher samtidigt som
man tog poäng i 25 av dessa matcher, så man trivs riktigt bra i Vida Arena, och här tror jag att man är numret större än gästerna.

Färjestad slutade åtta i grundserien, en tabellplacering som inte alls imponerade. Man ställdes mot Malmö i åttondelsfinalen där man vann i två raka matcher, något som gjorde att man tog sig vidare, men det var riktigt tuffa matcher.
Nu senast mot Växjö gjorde man en bra match trots att man föll efter förlängning, så förlusten var riktigt tung då det absolut kunde slutat annorlunda.

Truppen har en del intressanta spelare i Ejdsell, Viksten, Lindqvist och Peterson, så det finns precis som hos hemmalaget bra kvalitet även om jag tycker att Växjö håller en något högre nivå.

Nu är det en ny bortamatch och kikar man på grundserien så vann man 13/26 matcher på resande fot, ett klart bra facit.
Här möter men dock ett urstark hemmalag, och känslan är att man väger för lätt.

Växjö gjorde en okej insats senast och nu när man fått sig en match i kroppen så tror jag man kommer vara bättre än senast, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip