Dags för en seriefinal så det bara sjunger om det. Ettan Växjö mot tvåan Frölunda i en dödshet match där det kan bli mycket känslor. Jag anser dock att värdet ligger på bortalaget, underdogen Frölunda och kommer spela dem moneyline till @2.17 hos Unibet med 3/5U.

Växjö har ju som vi alla vet gått som tåget den senaste tiden, ett mer eller mindre ostoppbart tåg som krossat allt i sin väg. Man har nu 13 raka matcher som man tagit poäng i och galna 12/13 har man lyckats vinna. Senast man blev poänglösa var mot Frölunda den 10:e december när man föll i säsongens mest målrika match, 8-5 skrevs siffrorna till. Växjös sex senaste matcher har dock varit mot väldigt svagt motstånd så man har inte fått någon RIKTIG värdmätare. Man har i sina sex senaste mött Rögle x2, Karlskrona x2, Luleå och Leksand. Fyra lag som är bland de sex svagaste iallafall. Ikväll möter man Frölunda, tuffast tänkbara motstånd och jag tror det kan bli som en chock för Växjö som haft lite grus i maskineriet senaste två matcherna, torsk i OT mot Luleå och nu senast var man riktigt nära att torska mot bottengänget Rögle men man löste tillslut segern trots allt. Om du matchen skulle gå till förlängning så är det jättefint att sitta på Frölunda, dels för att vi kommer sitta med oddset @2.17 när marknaden kommer erbjuda cirka 1.90 och dessutom har Växjö haft det lite tufft när matcherna gått till förlängning/straffar. Speciellt i straffläggningen där man endast vunnit en av fem.

Frölunda hade lite problem i januari med bland annat två förluster på hemmais som man inte riktigt är van att se. Man ryckte dock upp sig snabbt efter den tunga förlusten hemma mot Brynäs och besegrade Rögle på bortais med 4-3. Frölunda ligger just nu en poäng bakom Växjö i tabellen, dock med en match mindre spelad så läget är mycket bra för Göteborgarna. Frölunda har överlag haft det ganska så lätt mot Växjö de senaste två åren. Förra säsongen vann man 4/4 möten och denna säsongen har man slagit Växjö x2 på hemmais dock förlorade man senast på bortais med 4-1. Så på de sju senaste matcherna så har man sex segrar. Frölunda är klart bättre än Växjö i special teams, en spelform som så ofta avgör såna här matcher. Frölunda moneyline till @2.17 känns mycket fin.

Match: Växjö-Frölunda
Spel: Frölunda ML
Odds: @2.17
Insats: 3/5U
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip