Jag tror Växjö ligger etta i SHL-tabellen efter denna matchen. Jag tror Växjö blir för tunga mot Frölunda samtidigt som jag tror Brynäs har goda möjligheter att slå Färjestad, det skulle innebära att Växjö leder serien. Spelet i denna match blir Växjö att vinna efter ordinarie tid till 2.20 hos Bwin och spelet spelas som vanligt med en flatinsats.

Växjö har den senaste tiden blandat och gett en del. Fem senaste matcherna har blivit tre segrar och två förluster och just nu ligger man på andra plats i tabellen, strax bakom Färjestad som man senast slog på bortais med 3-1. Innan det hade man två raka förluster mot Malmö och Luleå, men nu hoppas jag Växjö är på vinnarspåret igen. Jag anser att Växjö är det stabilaste laget hittills, man briljerar i båda powerplay och boxplay. I boxplay har men 83.72% penaltykill vilket är så pass bra att man är tredje bäst i serien med den siffran. Powerplay fungerar också bra med mål i 25% av alla sina powerplay, även i den statistiken ligger man trea i hela serien. Dessa två spelformer tillsammans ger en total procent på 108.72% och det är mycket stabila siffror! Växjö har även varit mycket stabila på sin hemmais, på sex matcher har det blivit fem segrar, enda förlusten kom som sagt i senaste hemmamatchen när Malmö vann med 2-1. Idag lär man vara sugen på revansch på hemmais när man dessutom har moroten att man kan vara serieledare efter ikväll. Växjö har varit dominanta i skottstatistiken denna säsongen. Man har vunnit skotten på mål i 11/12 matcher, otroligt otroligt starkt. Enda skottförlusten kom mot Skellefteå borta. Senast man mötte Frölunda på hemmais var man det bättre laget och vann även matchen med 3-1. Idag möter man återigen Frölunda på hemmais och jag tycker att 2.20 på Växjö betalar lite för bra. Det känns just nu som man är klart stabilare än Frölunda och dessutom hemmaisfördelen. Dessutom har Viktor Fasth varit klart stabilare i kassen än Frölundas keeper Johan Mattsson. Nästan två procentenheter tryggare i kassen.

Frölunda, det är så oerhört svårt att veta vart man har indianerna i år.. Ena matchen ser man ut som ett lag för SM-bucklan och nästa match ser man ut som ett lag för kvalserien. Verkligen otroligt vad man ger och tar, ganska ovanligt att se Frölunda på det viset, men så är det. En sak är dock säker, man kommer komma igång mer och mer, men just nu grusar det i maskineriet. Frölunda ligger på sjunde plats i serien med 19 inspelade poäng på 12 matcher. Någon Rönnberg och hans mannar nog inte är allt för nöjda med. Innan matchen mot Brynäs senast hade man fyra raka segrar, men mot krislaget Brynäs hemma senast så förlorade man med 4-0 och gjorde en bedrövlig insats. Visst, Frölunda kan absolut studsa tillbaka och göra en jättematch mot Växjö, men inte så mycket talar för det. Boxplayspelet har inte fungerat speciellt bra, man har en penaltykil på 76.32% och med det ligger man nia i boxplayligan, powerplay fungerar också oväntat dåligt med tanke på att man exempelvis har Lasch som nog är seriens bästa spelare i just PP. I powerplayligan ligger man sjua med 21.05%. Denna totala procent i BP/PP är alltså 97.37% och med det ligger man tia i serien, att jämföra med Växjös siffra som är 108.72%. Drygt 11 procentenheter sämre är Frölunda i specialteams och det kan bli det som avgör en så här pass jämn fight. På bortais i år har Frölunda vunnit två av fem matcher, lagen man slagit är Mora efter OT och Linköping, alltså inga jättestarka lag. Förlusterna har kommit mot Växjö, Färjestad och Luleå. Man har dessutom bara vunnit skotten i två av dessa fem möten, mot Mora och Färjestad. Frölunda har det klart tuffare på bortais och vi hoppas det fortsätter så även om det svider i mitt Frölundahjärta.

Match: Växjö - Frölunda
Spel: 1
Odds: 2.20
Insats: Flat
Bolag: Bwin
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip