Måndagen bjuder på match mellan Växjö och Frölunda, och här har jag min idé klar.

Växjö återkom senast efter drygt två veckors uppehåll då man ställdes mot Rögle.
Det var en tuff match där man förlorade man 4-1, och Rögle utnyttjade ett något rostigt Växjö.
Nu har man dock fått en match i kroppen, så här tror jag man gör en klart bättre match.

Man ligger tvåa i tabellen då man är fem poäng efter Rögle. Man har dock fyra matcher kvar att spela samtidigt som Rögle redan är färdigspelade, så man har helt klart en bra chans att knipa seriesegern, men då krävs det några vinster till.

Nu är det hemmaplan och det är en klar fördel då man vunnit 20/25 matcher, vilket betyder att man är seriens bästa hemmalag, något man bör man kunna visa här.
Truppen är även den stark med spelare som Pettersson, Calof och Drury i laget, så kvalitet finns det en hel del av, och här tror jag att man visar sig starkast.

Frölunda ligger på en sjundeplats i tabellen och det är en tabellplacering som knappast imponerar.
Nu senast tog man en 3-1 seger hemma mot Oskarshamn, en klart skön sådan, speciellt då formen är klart tveksam då man på de tio senaste matcherna bara tagit tre segrar.

Man slåss om den viktiga sjätteplatsen då man har fyra poäng upp till Luleå som just nu ligger sexa, så läget är allt annat än bra. Man har även Växjö i de två sista matcherna här, vilket är tuffa matcher, och jag tror att man får sikta in sig på sjundeplatsen.

Bortaplan är det som gäller nu och där har man vunnit 12/25 matcher med en målskillnad på 58-72, siffror som är okej men inte mer, och här tror jag att man får det för tufft.

Växjö är urstarka på hemmaplan och då man möter ett Frölunda som haft svårt att vinna på slutet så bör segerchansen vara bra, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip