SM-slutspelet rullar vidare och nu är det dags för semifinaler och här ställs Växjö mot Frölunda, och i mina ögon ska hemmalaget ha bra chans att öppna med seger.

Växjö hade en hel del problem mot Luleå i kvartsfinalen då man vann först i en avgörande game 7, och där blev det 2-1, så det var ingen enkel väg.
Man mötte dock ett lag som visat upp en riktigt bra defensiv, vilket skapade problem.
Nu är det ett bättre lag man möter, men man har fått en dags längre vila, och samtidigt är man det bästa defensiva laget i ligan.

Rosen, Persson, Blichfeld, Bengtsson och Kossila är några av spelarna i laget som håller en hög nivå, så man har en stark trupp, och både fördel av hemmaplan samt längre vila talar för att man vinner första matchen.

Frölunda kan få problem offensivt

För Frölundas del avgjordes även deras kvartsfinal efter sju matcher, och man vann den avgörande matchen borta mot Färjestad med 1-3.
En stor faktor till framgångarna har varit Lars Johansson i kassen då han varit ruskigt bra hela matchserien, och ska man välta även Växjö gäller det att han fortsätter spela på samma nivå.
Till skillnad kvartsfinalen möter man nu ett riktigt stark defensivt Växjö, så man lär få betydligt svårare att skapa målchanser än man hade mot Färjestad.

Man har även fått en dags mindre vila då man spelade sin senaste match i onsdags vilket jag ser som ett minus. Visst har man flera namnkunniga spelare i truppen, men känslan är att man får det tufft här, och under säsongen har man även förlorat tre av fyra möten mot just Växjö.

Jag håller Växjö som det bättre laget och med en stark defensiv bör man kunna göra det svårt för gästerna, och jag tror klart mest på hemmaseger här.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip