Vida Arena står som värd för den femte matchen i semifinalen mellan Växjö och Frölunda, och precis som i de sista matcherna förväntar jag mig inget målkalas.

Efter att man tappat till 1-2 i matcher väntade en viktig bortamatch för Växjö senast, en match man spelade bra i, och man vann med 0-2.
Man spelade precis så tight och tråkigt som man ska, och även om det inte är det roligaste att kolla på så handlar det om att vinna matcher.
Segern senast betydde även att man tog tillbaka hemmaplansfördelen, och just på hemmais har man varit bra under säsongen.

Precis som i de senaste matcherna lär man fortsätta försöka stänga ner Frölunda och minimera chanserna, och det är just defensiven som är lagets styrka. Man har en del bra spelare offensivt, men man lär knappast ösa in mål framåt, och något målkalas räknar jag inte med.

Bra målvakter i båda lagen

Frölunda har gjort en bra matchserie då man bland annat även stulit en match på bortais, en match dock Lars Johansson spelade riktigt bra.
Just målvaktsspelet har varit riktigt bra egentligen genom hela slutspelet då Johansson är runt 93% i räddningsprocent och det är bara Skellefteås Söderström som har en bättre procent, så han måste fortsätta prestera på en hög nivå.

Offensivt har man dock stundtals problem med att skapa tillräckligt med lägen, inte för att man har en svag trupp, utan att man möter ett skickligt defensivt Växjö som även dem har en riktigt bra målvakt i Emil Larmi, och precis som i de två senaste matcherna lär man få slita hårt för att hitta nätet.

Växjö är defensivt riktigt starka och då även båda lagen har målvakter som presterat riktigt bra så tror jag att det precis som i de två senaste matcherna blir målsnålt, och jag går på underspelet i matchen.

Speltips: Under 4,5 mål och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip