Efter några dagars uppehåll är vi tillbaka i SHL på tisdagskvällen och vi riktar återigen fokus mot en match där Frölunda deltar. Växjö står som värd för göteborgarna och frågan är om just Frölunda kan fortsätta vinna eller om formstarka Växjö helt enkelt blir för tufft. Min tanke är klar och jag håller fast vid att Frölunda har problem.

I lördags rekades Färjestad mot just Frölunda och det blev ett rött resultat där efter att David Edström avgjort på straffar. Själva matchen var ingen höjdpunkt för en hockeyälskare, trots att det på förhand var uppdukat för fest. Det var en ganska tempofattig match där det var mest riv, slit och ganska få bra målchanser. Målvakterna var stabila såklart, men de sattes som sagt inte på prov särskilt mycket. Färjestad var spelförande och var klart närmast ett segermål under ordinarie tid och jag sätter ändå Frölundas insats som ett litet frågetecken, trots att man vann matchen tillslut. Jag tycker att Frölunda har tur att Färjestad inte alls kommer upp i den nivå man visat för Frölunda visade inte upp särskilt mycket till ishockey. Man gjorde väl Färjestad dåliga och man vann matchen, vilket såklart är det viktigaste i deras ögon. Jag tycker dock dem måste höja sig avsevärt ytterligare och det var vi inne på förra gången. De har ett gäng med spelare som inte alls kommit upp i nivå. Dessutom är man ett av seriens sämsta bortalag. Växjö på bortais är definitivt en tuff match det med.

Växjö i kanonform

Växjö har haft en lite märklig resa då man plockat poäng utan att egentligen varit övermäktigt bra. De har haft lite skador nu de senaste veckorna, men sedan Dylan McLaughlin kom tillbaks har man tre raka segrar. Nu har han visserligen gått poänglös i två raka, men hans närvaro gör absolut skillnad. De är starka på hemmaplan och möter ett av seriens sämsta bortalag, statistiskt sett. Det är klart man har bra chans igen. De två senaste segrarna har man vunnit med 1-0 samt 1-2 senast. Stabil defensiv tillsammans med en bra målvakt kommer man långt med i SHL. Får man igång de offensiva korten så är man riktigt bra. Kalle Kossila och Marcus Sylvegård fortsätter att visa bra klass och bär laget. Formen är iallafall god i Växjö och jag tycker man ska ha bra chans att städa av Frölunda.

Gästerna känns i mitt tycke lite för ostabila för tillfället och deras nyförvärv måste komma upp i nivå ifall dem ska fortsätta vinna matcher. Växjö på bortaplan är verkligen ingen lätt match och jag tycker som oddssättarna att Vöxjö har en klar fördel. Vi testar raka ettan till dubbla gånger pengarna hos Bethard .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip