Smålandsderby står på schemat under tisdagen när Växjö tar emot HV71, och här bör hemmaplansfördelen väga tungt.

Växjö slåss i toppen av tabellen och just nu är man tvåa, tre poäng bakom Skellefteå, och ska man sluta som seriesegrare krävs det en riktigt bra avslutning på grundserien.
Under säsongen har man visat att man är starka både hemma och borta då man är ligans näst bästa hemmalag samt ligans bästa bortalag.

En stor anledning till att man slåss i toppen är det fina defensiva spelet man haft under säsongen då man släpper inte minst mål av samtliga lag, så gästerna kommer få kämpa rejält för att komma till lägen.
Samtidigt har man en del starka namn offensivt i Rosen, Kossila, Rieder och Kellman, så man ska ha goda chanser att gå segrande ur denna matchen

HV71 har tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna, fyra riktigt viktiga segrar som gjort att man nu är på säkert mark. Det är dock viktiga matcher som återstår då Brynäs jagar bara två poäng bakom, så det kommer bli en kamp in i det sista för att undvika att spela för sin överlevnad i ligan.

Nu senast blev det 5-2 mot Färjestad, och firma Miele, Shore, Petersson visade vägen då de gjorde tre av målen.
Den matchen spelades på hemmais och nu väntar bortaplan där man bara tagit två segrar de tio senaste matcherna, så det är ett klart minus i matchen, och även att man får tillbaka backklippan Kaski här så är känslan att man väger lite för lätt här.

Växjö har sett klart bättre ut under säsongen än HV71 och då man också går en kamp mot Skellefteå om seriesegern så tror jag inte man förlorar denna matchen, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip