Vi har äntligen kommit fram till finalen I Champions Hockey League och inte helt oväntat ser vi Växjö i finalen, och man gästas av finska JYP.

Växjö har tagit sig vidare genom att slå ut Salzburg med totalt 6-5, sedan var det Bern som var motståndare och även där vann man med totalt 6-5. Semifinalen var en fight mot Liberec och där blev det 1-1 på bortaplan och när det vände till Vida Arena så krossade man Liberec och vann med 6-1 och totalt blev det 7-2.
I SHL går man som tåget och ligan är mer eller mindre avgjord och här kan man fokusera helt på uppgiften, och när man kikat på Växjös hemsida så går alla för vinst och en dubbel denna säsong.
Jag tycker svenska lag håller högre klass än finska, och då tycker jag inte heller JYP är Finlands bästa lag, och samtidigt är Växjö Sveriges bästa lag.

JYP har tagit sig till finalen genom att slå ut Tappara med 5-4, Kometa Brno med 8-6 och i semin slog man ut Trinec efter straffavgörande. Visst har Trinec visat sig starka under CHL, men de kan inte mäta sig med Växjö och man möter förmodligen det tuffaste motståndet som på förhand spelade CHL.
I ligan ligger man fyra och slåss om platserna mellan två och fem. Man kommer med två raka förluster på bortaplan i ligan och totalt har man torskat sex av de åtta senaste på bortaplan.
Man har en del fina spelare i laget, inte minst Suomela och Tuppurainen för att nämna två spelare.

Matchen spelas i Vida Arena vilket är Växjös hemmaborg och räkna med att stämningen kommer vara helt på topp. Man är ute efter en dubbel denna säsong och då jag tycker Växjö är det bästa laget som ställde upp i årets CHL så talar inte mycket för gästerna.

Speltips: 1 och jag kliver in med 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip