En av omgångens absolut hetaste matcher denna torsdag är den mellan Växjö och Leksand. Hemmalaget ståtar med en fantastiskt fin formkurva där offensiven har varit en stor faktor de senaste veckorna. Leksand är en tuff motståndare och trots Växjös form så vågar jag inte helt gå emot detta Leksand som den sista tiden utvecklats till ett topplag.

Vöxjö har fem raka segrar och ska väl givetvis gälla som favoriter även till denna match. Man är otroligt starka på hemmaplan och formen talar ju absolut för hemmalaget här. Firma Kossila-Sylvegård har verkligen gjort ett stort avtryck såhär långt och så länge dem spelar på den nivå som dem gör så kommer man bli att räkna med framåt våren. Växjö känns återigen som ett lag som är väldigt komplett där alla lagdelar verkligen sitter. För mig är spelet denna gång ganska givet och detta var det första som dök upp i mitt huvud. Växjö är starka på hemmaplan och det ska mycket till ifall man inte löser minst två mål här.

Leksand - en finalkandidat?

Jag har tjatat om Leksand till och från under hela säsongen och det känns äntligen som att laget fått utdelning för det manskap man faktiskt besitter. Det var en turbulent inledning där resultaten inte gick deras väg och det förmodligen mycket pågrund av en hel del avbräck. Sakta så har flera spelare börjat komma tillbaka och nu är man nästintill fulltaliga, vilket också visat sig på resultaten. Jag tycker verkligen att Leksand har ett otroligt trevligt lag på pappret där framförallt offensiven lyser igenom. Man kanske inte är det lag som har den mest offensiva spelidén, men laget har en otrolig bredd. Det kan mycket väl bära hela vägen till en finalserie.

Jag tror nog kanske att Växjö löser det här på något vis, men jag räknar verkligen inte bort Leksand och Växjö är helt klart en favorit i fara. Det leder med till marknaden där vi kommer att gå på båda lagen att göra minst två mål. Leksand har varit starka på slutet och i deras matcher så spelar man en fin fantasi i anfallszon. Nog lär man ha bra chans att göra åtminstone två mål, trots att Växjö är såpass starka som man är för tillfället.

Detta är en av mina absoluta favoritmarknader och används allt som oftast när vi har en favorit i fara. Leksand är bra nog att utmana Växjö och jag tror helt klart att båda lagen har bra chans att lösa minst två mål vardera. Spelet finns ni hos Bethard till oddset 1.78 och vi lägger en medelinsats på detta.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip