Dags för fjolårets överlägsna Växjö att ta emot årets hittills hetaste lag som för tillfället toppar tabellen. Linköping är hittills det enda laget i SHL som har full pott, men i denna matchen bör man få det väldigt tufft. Jag kommer att spela Växjö att vinna under ordinarie tid till 1.76, spelet hittas hos FastBet och spelas som vanligt med en flatinsats.

Växjö har fått sämsta tänkbara start på säsongen, kanske lite hårt att skriva så efter en spelad match, men så är det. I premiären föll man borta mot Timrå med 2-1. Men som vi alla vet kan man inte bara titta på resultatet och konstatera att Växjö var dåliga. Man ska givetvis inte förlora mot Timrå, speciellt inte när man gör en så bra match som man ändå gör, men ibland går det inte som man har tänkt. Niklas Svedberg i Timrås kasse spelade som en demon och Växjö var helt enkelt för ineffektiva. Växjö vann skotten på mål med hela 43-18, men är man ineffektiva får man skylla sig själv vid poängtapp. Nu är det dags för Växjö att spela hemmapremiär och det finns inget annat än seger i denna matchen mot Linköping.

Linköping har börjat säsongen på bästa tänkbara vis med två segrar och en mycket fin målskillnad på +7. Två saker som måste vägas in i ekvationen är att man börjat med två hemmamatcher samt att man mött ett svagt Timrå i första matchen. Men trots det kan ingen ta ifrån Linköping att man har två raka segrar. I Linköpings två inledande matcher har man dunkat in nio mål framåt, en oerhört stark effektivitet, men givetvis inte något som kommer hålla i längden. Mot Timrå hemma var skottstatistiken mer eller mindre helt jämn och mot HV71 hemma senast så förlorade man skotten ganska klart. Oddset på Linköping har tickat nedåt efter deras två vinster, men jag tycker det är fel. Man kan inte bara kolla på resultaten, underliggande statistiken är minst lika viktig, om inte viktigare.

Jag tycker att 1.76 gånger pengarna på fjolårets superlag är lite väl mycket på hemmais mot Linköping. Nu är inte jag oddssättare, men hade jag varit det hade jag inte betalat mer än 1.65 på det spelet. Jag tycker väldigt många saker talar för en Växjö-seger, hoppas även att så blir fallet.

Match: Växjö - Linköping
Spel: Växjö
Odds: 1.76
Insats: Flat
Bolag: FastBet
Spelstopp: Lördag 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip