Under lördagskvällen så möts Växjö och Linköping i omgångens absolut hetaste match. Anledningen till att den är så het är att båda lagen krigar om en slutspelsplats och det står verkligen mycket på spel här. Jag tycker att Linköping med deras oerhört fina form just nu är lite väl stora underdogs här. Jag spelar Linköping att vinna matchen under ordinarie tid till 3.60 gånger pengarna. Spelet hittas hos Nordicbet eller Betsafe och tas med en flat.

Det skiljer fem poäng mellan Linköping på tolfte plats och Växjö som just nu ligger på den så oerhört viktiga tiondeplatsen. Mellan dessa två lag ligger Brynäs och skvalpar, det kommer vara ett race in i det sista mellan dessa tre lagen om vilket lag som tar den sista slutspelsplatsen.

Växjö har visserligen vunnit två av sina tre senaste matcher, men jag skulle trots det allt annat än säga att deras form är bra. Kollar man i de sju senaste matcherna så har Växjö förlorat fem av dessa och dessutom har det varit riktigt stora förluster. I den senaste sju matcherna så har man förlorat med 5-1 borta mot Luleå, 5-0 borta mot HV71, 0-4 hemma mot Rögle, 4-1. borta mot Djurgården och så sent som i torsdags så förlorade man med 5-1 borta mot Rögle. Alla dessa resultat skrämmer mig, det är verkligen stora siffror som absolut inte kan kännas bra att förlora med för Växjö. Visst, klart man ska vara stora favoriter hemma mot Linköping, men inte så stora som man är nu. Växjö går inte att lita på denna säsong.

Linköping, HÄR har vi ett lag med form! I Linköpings nio senaste matcher så har man vunnit hela sju av dessa. Så sent som i torsdags så hemmaslog man serieledande Luleå med 3-2 efter förlängning. Oerhört starkt för ett lag som alldeles nyss var med i diskussionen att åka ur SHL denna säsongen. Nu är det verkligen ingen fara för att man ska åka ut, istället har man tagit sikte mot slutspelet och nu är det som sagt bara fem poäng upp till slutspelsplats. Det finns ingen bättre chans att komma närmre slutspelet än att slå laget som ligger på tionde plats. Här har verkligen Linköping en bra chans och med deras stundande form samt goda självförtroende så tror jag inte alls att det är en omöjlighet.

Match: Växjö - Linköping
Spel: Linköping
Odds: 3.60
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 18.00 lördag

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip