Sex härliga SHL-matcher att sätta tänderna i idag. Ett spel som jag tycker känns fint är Växjö hemma mot Luleå. Luleå har visserligen otroligt bra form men Växjö har börjat tugga igång och är det klart bättre laget på pappret. 1.90 på hemmalaget tycker jag betalar lite väl bra hos bet365 som erbjuder 1.90 gånger pengarna, spelas as usual flat.

Växjö, exakt alla sitter bara och väntar på att Växjös målexplosion ska komma, att man ska lira ut storlag och att powerplaymålen ska flöda. Växjö ligger just nu på tionde plats i SHL men poängen är väldigt jämnt fördelade mellan mittenlagen så en seger idag skulle kunna ge ett rejält uppskjut i tabellen. Växjös stora problem hittills denna säsongen har varit offensiven. Eller nej, jag skulle inte säga att det har varit fel på offensiven, det är effektiviteten som har spökar rejält för Växjö. Denna säsongen har man hittills haft en skotteffektivitet på 5.03%, det är sämst i SHL, det går att jämföra med förra säsongen när man hade 10.72%. Som alla förstår, med en sån skotteffektivitet vinner man inte många matcher. Dock tror jag inte att Växjö kommer nå en sån siffra som man hade förra säsongen då laget inte är precis lika vasst som förra säsongen. En rimlig siffra för Växjö denna säsongen är runt 9.50 isch, så hittills har man haft en oerhörd oskärpa/otur, det kommer att vända. Växjö har givetvis också haft stora problem i powerplay, en siffra på 16.67% är såklart inte godkänt för Växjö. Men under senaste tiden har man fått igång powerplay mer och mer, det blir oerhört viktigt när man möter defensivt starka Luleå ikväll. Växjö kommer senast från en seger borta mot Mora med 4-1, en väldigt viktig seger för självförtroendet och tabelläget.

Det var inte speciellt många som trodde på Luleå inför denna säsongen. Det började trögt för Luleå denna säsongen med fyra förluster i de fem inledande matcherna. Efter det har man dock varit oerhört bra. Sex matcher har slutat med fem segrar och det mot tunga motstånd som Djurgården, Färjestad och Frölunda exempelvis. Luleå ligger just nu på femte plats i tabellen med en match mer spelad än Växjö och poängskillnaden är fyra pinnar. Luleå är precis som Växjö mycket bra i defensiven, Luleå toppar tabellen i boxplayligan med mycket starka 93.1%, tätt bakom skuggar Växjö med sina 91.3%. Luleå är dock klart bättre än Växjö i powerplay med 24.39%. En sak man ska komma ihåg är dock att Luleå har spelat mycket mer hemmamatcher än borta, vilket givetvis påverkar alla slags procent positivt. På bortais har man visserligen också varit hyfsat bra, men inte som på sin hemmais.

Jag tycker att Växjö har spelarmaterialet som krävs för att besegra Luleå på hemmais under ordinarie tid. Skillnaden mellan lagen denna säsong är att Luleå fått till det samtidigt som Växjö inte har det, men när det stämmer för Växjö kommer man vara klart starkare än Luleå. Växjö har en positiv trend och kan förhoppningsvis bygga vidare på den i denna matchen. Rak seger på Växjö till 1.90 kan jag inte motstå hos bet365 .

Match: Växjö - Luleå
Spel: Växjö
Odds: 1.90
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

/// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip