Serieledande Växjö tar under torsdagen emot seriesjuan Luleå.... Så trodde jag nog att jag skulle få skriva i mitten på november, men som alla vet är det tvärt om. Luleå toppar tabellen och Växjö ligger på sjunde plats. Trots det tycker jag att hemmalaget ska ha mycket fina möjligheter att ta alla tre poängen i denna matchen. Växjö spelas till 1.95 hos bet365 eller Rizk med en flatinsats.

Växjö har hittat tillbaka. Det får man ändå säga efter fem segrar på sina sju senaste matcher. Efter uppehållet kom man tillbaka på bästa tänkbara vis när man bortabesegrade Linköping med 3-1 i tisdags. Växjö som hade så oerhört svårt att göra mål för en tid sedan har nu börjat hittat nätet på riktigt och då vet vi hur extremt farliga dem är. Växjö som haft ett oerhört svagt powerplay under hela säsongen har nu börjat få till även det spelet. I de fyra senaste matcherna har man gjort PP-mål i samtliga. Nu möter man seriens överlägset bästa boxplaylag så det blir en svår nöt att knäcka. Växjö har seriens näst bästa boxplay så det luktar målsnålt här. Två lag som är oerhört bra bakåt.

Luleå leder serien och radar upp segrar i SHL. Luleå har nu fem raka segrar och man har inte förlorat i SHL under ordinarie tid på nio matcher, senast var elfte oktober. Men Luleå är inte så oerhört bra, deras dipp kommer också komma, precis som för Linköping, den kanske inte kommer redan nu, men den kommer. Jag tror dock att det finns oerhört goda möjligheter för att Luleås dipp kommer just nu, man såg inte allt för bra ut hemma mot HV71 och nu ska man möta Växjö på bortais, klart en av säsongens svåraste matcher.

I det här spelet går jag väldigt mycket på den underliggande statistiken som klart visar att Växjö är ett bättre lag än Luleå. Skillnaden mellan dessa lag är att Luleå kommit in i den klassiska zoonen och vunnit oerhört mycket matcher samtidigt som Växjö har haft det tungt hela säsongen men snöpliga förluster och mycket motgång. Jag hävdar dock att Växjö är det klart bättre laget och ska ha oerhört goda möjligheter till att vinna denna matchen.

Match: Växjö - Luleå
Spel: Växjö
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: bet365 eller Rizk
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip