Växjö slåss i toppen av tabellen och man är i dagsläget fyra poäng bakom Skellefteå som är serieledare. Man har ett klart försprång mot lagen bakom i tabellen, och siktet är bara på seriesegern.
Nu senast nollade man HV71 då man vann med 3-0, och även om målen dröjde till den sista perioden var man klart bäst över 60 minuters spel.
Nu väntar ny hemmamatch och på just hemmais har man inte lämnat isen utan poäng sedan i slutet av november, så detta blir ett rejält prov för gästerna.

Laget har en riktigt stark backsida med namn som Persson, Aktell och Bengtsson för att nämna några, något som även synd i målskillnaden då man släpper in minst antal mål i ligan.
Samtidigt har man vunnit samtliga tre tidigare matcher mot Luleå, så man har klart övertag mentalt, och jag tror man vinner även här.

Luleå är inte bättre än elva i tabellen och just nu är man utanför slutspel, vilket är en rejäl missräkning.
Nu senast mot Rögle fick man med sig en viktig poäng efter att man förlorat på straffar, och då man har en poäng upp till åttondelsfinal är de resterande sex matcherna otroligt viktiga.
Man har dock en hel del tuffa matcher kvar, och det kommer inte bli någon enkel uppgift.

På slutet har man plockat in Niklas Olausson och det kan visa sig vara en lyckad värvning. Jag är dock inte alls såld på lagbygget denna säsong och då även floppen Kempe saknas så ser man inte alls lika starka ut som Växjö, och jag tror man återigen får det tufft.

Växjö har vunnit de tre tidigare mötena denna säsongen och här tror jag man återigen visar sig starkast, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip