Växjö och Luleå ska göra upp för tredje gången i denna kvartsfinalserie, och hittills har hemmaplan varit en avgörande faktor.

Växjö kunde inte följa upp sin starka insats på hemmaplan då man senast föll borta mer 1-0, en match som inte var särskilt underhållande, och man gjorde inte en lika bra insats.
Nu är man dock tillbaka i Vida Arena och där har man tagit fem raka segrar samtidigt som man bara släppt in ett mål i dessa matcher, och fyra nollor Inger respekt.

Just defensivt har man sin styrka då man både har en hög spets och djup bredd med namn som Cooper, Persson, Aktell och Bengtsson, så man lär återigen göra det tufft för Luleå att skapa lägen, och jag tror man vinner och tar kommando i matchserien igen.

Tuff uppgift för Luleå

I den första matchen hade Luleå inte mycket att säga till om då man bara fick iväg nio skott på mål under hela matchen. Nu senast gjorde man det klart bättre då man höll nollan hemma, och man släppte inte till många lägen i matchen.
Precis som hos hemmalaget ligger styrkan i defensiven, och för lagets del gäller det att även här stänga ner Växjö, vilket dock kommer bli lättare sagt än gjort.

Offensivt har man rätt få hot och sett till grundserien gjorde man klart minst mål framåt, närmare bestämt 117 stycken, så det kommer knappast bli något målkalas, och känslan är att man återigen får det kämpigt på bortais.

Växjö är ett klart mer komplett lag och efter förlusten senast lär man komma ut betydligt starkare här, och jag tror klart mest på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip