SHL och nästintill full omgång i kvällens SHL denna tisdag. I Växjö möts två av seriens absolut mest formstarka lag, men trots detta ser jag ändå klar fördel för hemmalaget Växjö i denna fight. Gästerna lider av ett par avbräck och det kan vara avgörande i en sådan här typ av match.

Växjö ångar på i vanlig takt. Så får man nog beskriva deras spel just för tillfället. Lakers är otroligt bra åt alla håll. Man har målvakter som spelar stabilt och man har en offensiv som levererar trots att den stora stjärnan Kalle Kossila gått skadad en längre tid. Lägg därtill att man har seriens absolut bästa defensiv där man är otroligt tighta framför egen kasse, vilket förmodligen också är en förklaring till varför målvakterna Åhman och Larmi visar upp fina siffror. Hemma är man också otroligt starka och väldigt svåra att handskas med. Egentligen behöver man inte grotta ner sig så mycket mer i just Växjös spel utan man är för tillfället Sveriges överlägset bästa lag.

Luleå med två tunga avbräck

Luleå ligger på plats tre i formtabellen, men bara på plats åtta i den vanliga tabellen. De hade en tuff start av säsongen, men har som sagt spelat upp sig rejält. Senast gick man dock på plumpen hemma mot Linköping och fick dessutom med sig ett par tunga skador. Backen Marcus Hardegård utgick och spelar inte ikväll och detsamma gäller forwarden Juhani Tyrväinen som även han är borta från spel. Man har en bred trupp såklart, men det är klart att det är tufft att sakna två så pass viktiga spelare, kanske ännu tuffare när man möter seriens bästa lag. Ser man till lagens prestationer över hela säsongen så är det inte konstigt att Växjö är stora favoriter här, med all rätt.

Ettan prövas med en insats lite över medel här då jag bara tror att Växjö är för bra. Den står som högst på bet365 och testas till 1.77 gånger pengarna.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip