Framöver nu så kommer det vara slutspelsmatcher i princip varenda dag fram tills vi har korat vinnare överallt. Växjö tar på lördagseftermiddagen emot Luleå för drabbning nummer två i ordningen och siktar på att dubbla sin ledning. Jag tycker man är rätt favoriter, men trots det finns det visst spelvärde.

Växjö kliver in i detta slutspel som en av de stora favoriterna. Man är regerande mästare, har en bra grundserie bakom sig och ett spel som har varit väldigt vägvinnande under en längre tid. Jörgen Jönssons manskap har ofta varit lite kritiserade för att man spelar tråkig ishockey. Visst, kanske om man ser från en åskådare ögon så kanske inte spelsättet är det roligaste att titta på, men man var länge det lag som hade gjort flest mål i SHL och mål borde ju vara attraktivt. Jag förstår dock alla motståndare och att man blir lite frusterade på Växjö. De är otroligt tighta framför eget mål och släpper sällan slottet fritt, vilket såklart är en stor förklaring varför laget är såpass stabila som man är.

Luleå har tagit sig vidare efter att fullt rättvist slagit ut Örebro med 2-1 i matcher efter övertidsseger 1-0 i avgörande match. Man spelade på ett bra sätt i alla dessa tre matcher och det var nog ingen som tyckte att det var orättvist att Luleå tog sig vidare. Nu klev man inte mot ett matchotränat Växjö i match ett och höll ganska jämna steg innan Växjö sent avgjorde i den sista perioden. Bulans mannar tar nya tag denna lördag, men jag tror definitivt att det behöver krävas en ännu bättre insats ifall man vill åka hem med 1-1 i matcher.

Växjös spets är skillnaden

Match ett var en historia som tillsluts skrev till 5-3 för Växjö och summa summarum så var väl det ganska rättvisa siffror. Växjö hittade inte helt rätt i sin defensiv och det syntes att det var lite kantigt här och var. Man löste trots det fem mål framåt och det är ändå starka siffror mot ett normalt sett defensivt skickligt Luleå. En match i kroppen nu borde betyda att man är lite mer rätt i sina positioner och förmodligen kan man stänga ner Luleå ännu bättre.

Det är två lag som spelar med en ganska strikt defensiv och att Luleå lyckades med konststycket att göra tre mål ser jag lite som en tillfällighet. Växjö är bättre än man visade och jag tror lördagsmatchen blir en kontrollerad seger där Växjös skicklighet offensivt är den stora skillnaden. 4-1 till hemmalaget?

Vi spelar rak etta här till oddset 1.88 hos ComeOn med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip