Regerande mästaren tar emot Malmö under torsdagskvällen. Jag tycker Växjö är för små favoriter här. Växjö till 1.85 plockar vi med en flatinsats hos OHMbet.

Växjö hade match mot Cardiff i tisdags och tog inte direkt ut sig i den matchen. En säker 3-1-seger och väldigt lugnt tempo i matchen. Kan nästan bara vara en fördel att komma till denna matchen med en match i benen och dessutom en seger. Malmö spelade också för två dagar sedan man torskade mot Munchen med 3-2 på bortais, extra jobbigt att spela borta i Tyskland, sen resa hem och nu ha ännu en bortamatch, tufft!

I SHL har Malmö dock två raka bortasegrar, först mot Rögle och sedan mot Örebro. Två matcher där man absolut inte ska ta sex av sex möjliga poäng. Mot Rögle skulle man troligen inte ha något och matchen mot Örebro var mycket jämn. Nu ställs man mot ett av Sveriges absolut bästa lag. Ett lag som dock har oerhört svårt för att få igång målskyttet, jag pratar givetvis om Växjö. Växjö har gjort nio mål i sina sex inledande matcher, det går att jämföra med Djurgården som gjort 25 mål i sina inledande sju matcher. Växjö är dock det laget som släppt in allra minst mål i serien. Tätt skuggade av just Malmö. Trots det tycker jag inte det här talar för att bli en tillknäppt och målsnål historia. Växjö kommer förr eller senare få igång sitt målskytte, frågan är bara när.

Malmö ligger på andra plats i serien just nu och Växjö ligger på nionde plats, vilket är väldigt märkligt. Men poängen över såhär få matcher bli ofta väldigt missvisande efter lagens spelstyrka.

Jag tycker Växjö är ett så pass bättre lag att man bara ska vinna den här matchen. Oddset 1.85 tycker jag är i överkant också. Var jag oddssättare hade jag inte satt högre än 1.70.

När lagen möttes förra säsongen så vann Växjö fyra av fyra möten och tog samtliga sex poäng på hemmais, favoritmotstånd? Ja!

Match: Växjö - Malmö
Spel: Växjö
Odds: 1.85
insats: Flat
Bolag: OHMbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip