Formsvaga Malmö ska försöka åka till Vida Arena och plocka poäng av serieledande Växjö, en uppgift som är allt annat än lätt.

Växjö toppar serien tillsammans med Färjestad då båda lagen skrapat ihop 19 poäng på tio matcher. För Växjös del öppnade man med enbart en seger på de fyra första matcherna. Därefter har det gått bättre då man inför senast hade tagit fem raka segrar, varav fyra på ordinarie tid.
Nu senast blev det alltså förlust då Leksand var på besök, och det var en jämt tillställning, men man fick se sig besegrade på straffar.

Ser man på hemmaspelet så har man tagit 13 av 15 möjliga poäng, vilket är starka papper, och man har även bara släppt in fem mål.
Just defensiven ser riktigt intressant ut med namn som Persson,
Bengtsson och Cooper, så bakåt ser man riktigt starka ut. Framåt finns det även bra namn som Blichfeld, Rosen och Kellman, men styrkan sitter i defensiven, och för gästernas del väntar en tuff utmaning.

Malmö hade låga förväntningar på sig inför säsongen då man var tippade i botten. Inledningsvis visade man dock upp fina takter då man vann fyra av sina fem första matcher samtidigt som man tog poäng i förlustmatchen.
På slutet har det dock vänt då man kommer med fyra raka nederlag där man senast blev förnedrade med 0-7 hemma mot Timrå, och man blev straffade fyra gånger om i numerärt underläge.

Det finns en del glädjeämnen i Händemark, Vesalainen och Söderberg som samtliga är bra hockeyspelare. De två sistnämnda har dock klart mer att bevisa. Samtidigt har Marmenlind varit säker i kassen, vilket gjort att man kunnat ta en del segrar i början här.
Truppen är dock inte särskilt bra, så det är inte konstigt att resultaten blivit sämre på slutet, och här möter man ett klart starkare Växjö.

Växjö är grymt starka på hemmaplan och då man även har en riktigt bra defensiv så bör gästerna få tufft att bryta sin förlustsvit, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip