Efter en tisdag med CHL hockey så är det dags för SHL igen och den här gången kommer jag gå på en stor favorit som varit i lite dålig form och det är Växjö. Man har två raka förluster i SHL och ligger på en tionde plats i tabellen, vilket gör att poängen måste komma snart ifall man vill haka på de andra lagen om en slutspelsplats. Säsongen är lång, men resan behöver börja nu och Modo är en lämplig motståndare.

Växjö har två raka förluster som sagt i serien och en vinst mot Modo är nästan ett måste. Kapten Joel Persson var otroligt besviken efter 2-5 hemma mot Luleå senast och vinsten i CHL i tisdags mot Rapperswil var mer än välbehövligt, trots att starten på matchen var tung med 0-2 i baken. De vann i övertid tillslut iallafall och comebackande Dylan McLaughlin var på bästa spelhumör och stod för två mål och en assist. Med tanke på hur det sett ut under en tid i Växjö så känns det oerhört viktigt att han är tillbaka. Av det lilla jag sett från honom så är han en offensiv sevärdhet som går rakt på mål och är bra med puck. Det visade han senast och han kommer att vara en nyckelfigur i Växjös offensiv den här säsongen. Det är en av anledningarna till detta spel. Man har underpresterat och att han är tillbaka betyder mycket. Den andra anledningen är att jag tror helt enkelt inte att Växjö förlorar tre matcher i rad. Dessutom är man väldigt starka på hemmaplan och gästande Modo har bevisat att de också är ett hemmabetonat lag.

Modo har överpresterat

Jag har varit inne på det förut att Modo har överpresterat och jag tror verkligen det. Man hade en topp i början där det offensiva laget fick utdelning för mycket av det man gjorde. Jag tror att i längden så är Modo ett lag som kommer att kriga på den undre halvan av tabellen och Växjö borde vara ett lag för den övre halvan. Att man sedan har presterat klart bättre på hemmaplan gör ju inte att den här långa bortaresan kommer att gå lättare. Tittar man på truppen så tycker jag den ser klart tunnare ut än Vöxjös trupp. Modo har bevisat att man kan slå många lag och slog senast Örebro hemma, men en bortamatch mot ett redan lite uppretat Växjös tror jag kommer att bli för tufft helt enkelt.

Dylan McLaughlin kan mycket väl spela en avgörande roll i denna match också och jag tror hans återkomst kommer att göra Växjö gott. Växjö kunde också legat klart högre i tabellen om man haft lite mer stolpe in i några av sina bortamatcher. Jag tror Växjö sköter uppgiften galant och vi kliver in på en rak hemmaseger till oddset 1.77 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip