Serieledaren möter under tisdagskvällen nästjumbon Mora. Ett Mora som visserligen tog 5/6 möjliga poäng mot Malmö i deras backtoback-möte men jag tror inte Mora har så mycket att hämta här. Växjö hcp -1.5 spelas till 1.76 hos Coolbet med en flatinsats.

Växjö fortsätter att gå som tåget....... Det börjat nästan bli tjatigt att skriva den meningen men det är så det är. Växjö är outstanding denna säsong. Man bröt visserligen sin sex raka matchers vinstsvit i lördags, men det var minst sagt onödigt. Växjö hade vunnit matchen men med 12 sekunder kvar av matchen så valde Noah Welch att istället för att ta tre säkra poäng försökte han sätta pucken i öppen kasse, detta slutade med icing, sju sekunder senare kunde Davidsson i Djurgården bomba in 3-3 och sedan vann Djurgården på straffar. Minst sagt onödigt.

Växjö ligger fortsatt ohotad etta och det är ingenting som talar för att Växjös fina form inte skulle fortsätta idag mot ett svagt Mora.

Som sagt Mora vann fem av sex möjliga poäng i helgen mot Malmö, minst sagt välbehövliga poäng för laget från Dalarna som nu ligger på exakt samma poäng som Rögle, hyperintressant verkligen! Jag håller dock fortfarande Rögle som favorit i den kampen då jag tycker dem är de starkare laget. Mora hade innan segrarna mot Malmö sex raka matcher utan en enda poäng och då hade man dessutom ett ganska behagligt spelschema. Nej, Mora är inte speciellt bra och jag tror man minst sagt får det tufft mot SHL:s bästa lag idag.

Mora har seriens sämsta powerplay med 13.28% samtidigt som Växjö har seriens bästa powerplay med 27.5%. Mora har dessutom seriens sämsta BP med 72.39%, det blir minst sagt tufft när Mora hamnar i utvisningsbåset ikväll. Dessutom ska vi komma ihåg att Växjö givetvis är bättre än Mora i spelet fem mot fem också.

Lagen har mötts tre gånger denna säsong så dagens möte blir säsongens sista då Mora såklart inte kommer ta någon slutspelsplats. Samtliga gånger har det gått Växjös väg med marginal. Växjös senaste hemmamatch mot Mora slutade 5-2. Efter det har man haft två bortamatcher, den första vann man med 4-1 och nu senast för bara knappt två veckor sedan så vann men enkelt med 4-2. Enkelt skriver jag då skotten på mål skrevs till 42-21 till Växjös favör. Senast Växjö mötte Mora hemma slutade skotten 42-15 till Växjös favör. Det ska inte vara något snack om saken ikväll om ni frågar mig.

Match: Växjö - Mora
Spel: Växjö hcp -1.5
Odds: 1.76
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip