Växjö mot Mora. Toppen mot botten, men samtidigt i Växjö med två raka förluster samtidigt som Mora har två raka segrar. Växjö spelas trots det -1.5 till 1.89 hos Rizk med en flatinsats.

Växjö kommer som sagt från två raka förluster. Båda förlusterna har kommit på bortais mot starka lag. Växjö har faktiskt förlorat fyra raka matcher på bortais. Samtidigt har man NIO raka segrar på hemmais. Växjö är tillsammans med Färjestad seriens bästa lag på hemmais. Växjö ligger för tillfället femma i SHL, fem poäng bakom serieledande Färjestad. Växjö är ett oerhört mycket bättre lag än Mora på alla sätt och vis. Växjö har ett mycket starkt boxplay samt ett välfungerande powerplay. I den sammanlagda statistiken för specialteams är Växjö seriens bästa lag med 111,76%, tvåa är Luleå med dryga 107% så Växjö är verkligen överlägsna i specialteams hittills denna säsong.

Mora ligger i botten och kämpar på tillsammans med Timrå och Örebro. Man kan inte säga annat än att Moras form är riktigt bra, fyra segrar i de sex senaste matcherna är oerhört bra för ett bottenlag. Viktigt att tillägga är dock att samtliga segrar har kommit på hemmais. Dock har Mora slagit oerhört starkt motstånd på hemmais, Frölunda, HV71, Skellefteå och Djurgården har fått stryk. Men det är som sagt det med hemmais, speciellt för ett lag som Mora som har oerhört svårt att vinna matcher oavsett hemma eller borta. Mora har ÅTTA raka förluster på bortais. På bortais denna säsongen har Mora skrapat ihop sju poäng på tretton spelade matcher, oerhört svagt. Sedan 2017 har dessutom Växjö och Mora mött varandra sex gånger och samtliga gånger har Växjö vunnit med två mål eller mer. Det har varit och är stor klasskillnad mellan dessa två lagen.

Mora har åtta raka bortaförluster samtidigt som Växjö har nio raka hemmasegrar. Växjö är oerhört mycket bättre än Mora på alla positioner och framförallt när det kommer till specialteams. Växjö har senaste åren alltid mosat Mora. Jag ser inte att Mora ska orka att göra en tillräckligt bra bortamatch mot Växjö här. Växjö -1.5 till 1.89 är ett bra spel.

Match: Växjö - Mora
Spel: Växjö -1.5
Odds: 1.89
Insats: Flat
Bolag: Rizk
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip