Väldigt sällan vi har onsdagsmatcher i SHL men idag bjuds vi på det, mycket trevligt. Växjö möter Örebro på hemmais och jag väljer att inte krångla till det här. Växjö -1.5 spelas till 2.10 hos Goliath eller OHMbet med en flatinsats.

Växjö är riktigt heta just nu och skulle via en seger idag kliva upp på en tillfällig andraplats i serien en poäng bakom serieledaren Luleå. Det skulle i så fall vara Växjös överlägset bästa placering denna säsongen. Möjligheterna att Växjö tar tre poäng hemma mot Örebro är mycket stora och jag tycker man ska kunna slå Örebro med två puckar eller mer tämligen enkelt också. Växjö har en mycket fin form i dagsläget, fem segrar i sina sex senaste matcher och då har man haft ett enormt tufft spelschema. Vinster mot Mora, Linköping, Luleå, Djurgården och Skellefteå visar på styrka den senaste tiden. Enda förlusten kom mot Färjestad där man tappade 3-1-ledning på bortais och sedan föll i OT. Växjö hade så fruktansvärt svårt att göra mål i inledningen av SHL, men det har man lagt bakom sig nu och målen kommer frekvent för stunden. Växjö har snittat tre mål per match i sina elva senaste matcher och gör man tre mål per match har man mycket goda möjligheter att vinna SHL. Växjö hade även ett mycket svagt powerplay i början på säsongen, men det har man jobbat ikapp fint, nu har Växjö gjort åtta powerplaymål i sina nio senaste matcher. Växjö spelar även mycket bra i BP, detta gör att man sammanlagt faktiskt är Sveriges just nu bästa lag i specialteams. Växjö har även Janne Pesonen i en makalös form, jag tror att Örebro får det riktigt tufft ikväll.

Örebro har det otroligt tufft i SHL för stunden. Näst sist i SHL och formen ser långt ifrån ljus ut. Senast man tog en trepoängare var den första november hemma mot HV71. Efter det har det blivit fem förluster samt en övertidsseger. Totalt 3/18 inspelade poäng den senaste tiden. Örebro är tillsammans med Brynäs det klart sämsta laget i SHL om man tittar till boxplayspelet. Dryga 70% i den spelformen är långt ifrån godkänt och när man idag ställs mot ett hett powerplay från Växjö är känslan att Örebro kommer få det extremt hett om öronen. Örebro är dessutom extremt svaga på bortais, speciellt under den senaste tiden. I Örebros sju senaste bortamatcher har man vunnit en enda match och den kom på övertid. Totalt 3/21 inspelade poäng på bortais under den senaste tiden. Senast Växjö och Örebro möttes så lyckades Örebro knipa två poäng på bortais, det var under Växjös sämsta period samt under Örebros bästa. Nu är det helt andra förutsättningar, Växjö ska vinna detta enkelt.

Match: Växjö - Örebro
Spel: Växjö -1.5
Odds: 2.10
Insats: Flat
Bolag: Goliath , OHMbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip