Semifinaldags i SHL där Växjö och Örebro ska göra upp, och här har jag min idé klar.

Växjö imponerade under grundserien då man plockade 102 poäng, något som också gjorde att man tog förstaplatsen före Rögle.
I kvalfinalen ställdes man mot Färjestad där man vann med 4-0 i matcher, ett riktigt starkt facit, och man fortsatte visa att man är ett av ligans bästa lag.

Nu börjar man matchserien mot Örebro hemma i Vida Arena och där har man varit fruktansvärt bra under säsongen då man vann 21/26 matcher under grundserien, och med det var man bäst av samtliga lag.
Imponerande är att man enbart förlorat en enda match under ordinarie tid på hemmais, så det är absolut ingen lätt uppgift att komma som gästande lag och möta Växjö.

Truppen håller en riktigt hög nivå då man har spets i Pettersson, Calof, Rosen och Gynge för att nämna några. Man har samtidigt en väldigt bra bredd i truppen då flera kedjor kan producera framåt, en bra styrka att ha i ett lag, och här bör man ha en bra chans att vinna direkt.

Örebro slutade på en sjätteplats i grundserien, något som gjorde att man gick direkt till kvartsfinal.
Där ställdes man mot serietrean Leksand som imponerat under säsongen, och där trodde nog de flesta på en jämn matchserie.
Man gjorde dock riktigt bra matcher, och man vann matchserien med 4-0. Man lyckades stänga ner Leksands toppspelare fullständigt samtidigt som man var sylvassa i kontringsspelet, och man var helt enkelt det bättre laget.

Nu ställs man dock mot ett bättre motstånd där truppen också är klart bredare, så här tror jag att man får det klart tuffare.
Nu är det också bortaplan som gäller och kikar man på grundserien så hade man det otroligt svårt på resande fot då det bara blev nio segrar på 26 försök, så det är ett klart minus att inte få spela på hemmais, och jag tror att man väger för lätt här.

Växjö har varit starka hela säsongen och då man även har fördel av hemmais så tror jag att man går ut och visar att man är det bättre laget, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip