Växjö och Skellefteå möts under torsdagskvällen. Växjö ligger för närvarande på en tredje plats i tabellen och Skellefteå hittar vi på nionde plats i tabellen, tolv poäng bakom Växjö och en match mindre spelad. Jag tycker att hemmalaget känns som både det starkaste och det hetaste laget för tillfället och kommer således spela Växjö till 2.02 som finns hos Nordicbet . Spelet tas med en flatinsats.

Växjö ser fina ut för stunden. Sex segrar i sina nio senaste matcher har gett en fin poängskörd. Man avslutade 2020 med två raka trepoängare, men under 2021 har det ännu inte kommit någon seger under ordinarie tid. I back-to-back-mötet mot Djurgården så delade man på poängen broderligt. En bonuspoäng vardera i båda matcherna. Växjö är mycket starka på hemmais och nu är man garanterat sugna på att ta sin första trea under år 2021. Växjö är bäst i serien när det kommer till hemmaspelet. Växjö har vunnit tretton av sina sexton hemmamatcher och elva av dessa segrar har varit under ordinarie tid. Ett mycket imponerande hemmasnitt, speciellt med tanke på avsaknaden av publik. Växjö är ett bättre lag än Skellefteå och jag värderar Växjös chanser att vinna till lite mer än 50%, under ordinarie tid då alltså. Således är 2.02 på en hemmaseger ett klart godkänt odds.

Skellefteå, vilken medioker säsong man hittills gör. Här har vi ett lag som verkligen har drabbats hårt av avsaknaden av publik. I vanliga fall så är det oerhört svårt att få med sig ett resultat uppe från Skellefteå, men denna säsongen så har mer än 50% av lagen lyckats ta poäng borta mot Skellefteå. Hade det varit publik på flats så hade procenten varit klart klart lägre. Bortaspelet har dock varit okej, men inte mer än så. Man gör en medioker säsong, jag tycker inte att man ska räkna bort Skellefteå helt ännu, de har en fin vinnarkultur inom klubben och kan mycket möjligt resa sig. Jag tycker dock inte speciellt mycket tyder på det i dagsläget. Man har endast lyckats ta en trepoängare i sina fem senaste matcher och det finns mycket att jobba på. Det här blir en tuff kväll för Skellefteå.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip