Ettan och tvåan i grundserien Växjö och Skellefteå ska göra upp i en serie på bäst av 7, och här börjar ettan på hemmais.

Växjö slutade som seriesegrare i grundserien efrer en stabil säsong och en stark defensiv.
Vägen tlll finalen har dock inte gått spikrakt då man i kvartsfinalen fick kämpa rejält mot Luleå där man vann med 4-3 i matcher. Därefter blev det 4-2 i matcher efter flera tighta matcher mot Frölunda, och spelmässigt har det inte alltid sett bra ut.

I truppen finns det dock hög kvalitet defensivt och även här lär fokus ligga där. Offensivt är man inte lika starka, men namn som Rosen och Kossila finns, två skickliga spelare.
Detta är dock en öppen match mot det tuffaste motståndet hittills i slutspelet, och när man blir klara favoriter ligger värdet helt klart på gästerna.

Skellefteå utmanar

Skellefteå slutade som bekant tvåa i grundserien och även dem såg bra ut.
Man har gått till finalen genom att slå ut Rögle med 4-2 i matcher samt Örebro med 4-2, så man har gjort en match mindre än hemmalaget, något som kan ha betydelse i ett tufft slutspel.

På målvaktssidan har man ligans hetaste målvakt i Linus Söderström som på sina tolv slutspelsmatcher hållit fem nollor, vilket är imponerande siffror, så Växjö kommer få jobba hårt för målen.
Ser man offensivt så känns man starkare än hemmalaget då man har flera starka namn i Johnson, Lindström, Lindholm och Möller för att bara nämna några, och i mina ögon ska man kunna störa även på bortais.

Växjö kliver in som rätt klara favoriter här och i mina ögon är Skellefteå ett minst lika bra lag, om inte bättre, och jag köper inte det stora favoritskapet på hemmalaget.

Speltips: 2 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip