Växjö gör upp med Skellefteås för tredje gången i denna finalserie, och för gästernas del är det en otroligt viktig match.

Växjö har skaffat sig ett järngrepp om SM-guldet då man vunnit de två inledande matcherna, och nu senast vann man borta. I den matchen blev det 0-1 efter att Larmi varit riktigt bra i kassen och motat samtliga 26 skott han fick så sig, och segern var kanske inte helt rättvis då man bara fick iväg 11 skott på mål.
Man har dock visat upp en oerhört bra defensiv säsongen igenom, och man har lyckats stänga ner Skellefteå på ett bra sätt.

Här är det återigen fokus på defensiven då det är där man är klart starkast, och ska man ta en ny seger behövs en ny stark insats bakåt då man inte öser in mål offensivt.

Desperat bortalag

Trots en bra insats och en hel del skapade lägen lyckades Skellefteå inte vinna senast. Trots 26-11 i skott på mål blev det en ny förlust, vi man klev av isen utan att hitta målet.
2-0 underläge i matcher är det som gäller nu vilket såklart är en rejäl uppförsbacke. Man vände dock semifinalen mot Örebro från 2-0 till 2-4, så man har visat stark moral.

Något som är oerhört positivt inför matchen är att Joakim Lindström siktar på att vara tillbaka här efter att ha missat de två inledande matcherna, vilket ger både spets och erfarenhet då han fortsätter att producera poäng.
I övrigt finns det hög klass i laget och med två raka förluster lär vi få se ett desperat Skellefteå som lär höja sig ytterligare, och man ska inte räknas borta än.

Växjö har skaffat sig ett rejält grepp om matchserien men gästande Skellefteå besitter hög kvalitet och då Lindström ser ut att vara tillbaka så kan absolut gästerna störa, och jag går på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip