Det väntas match i Vida Arena då Växjö och Skellefteå ska göra upp för femte gången i denna SM-finalen, och här har hemmalaget chansen att avgöra.

Efter två inledande vinster blev det förlust näst senast då Skellefteå tog bortamatchen efter förlängning, en förlust man dock skakade av sig rätt fort då man senast vann med 1-4, mycket tack vare en bra förstaperiod.
Segern innebar att man skaffat sig 3-1 i matcher och har alltså chansen att spela hem bucklan redan här, men framförallt bör man kunna spela avslappnat då gästerna har klart mer som står på spel.

Ser man till säsongen i stort så har defensiven varit riktigt bra, och då man även varit bra på att spela på ledning så skulle det underlätta om man gjorde första målet och låta gästerna jaga, men oavsett är det fördel hemmalaget i mina ögon.

Kniven mot strupen för Skellefteå

Skellefteå kunde inte följa upp segern nästa senast då man förlorade den viktiga fjärde matchen på hemmaplan, och man hade 0-3 i baken redan tidigt i den andra perioden.
Nu är man tillbaka i Vida Arena där man tagit sin enda seger hittills, men bortaplan är ett minus då man varit klart bättre hemma under hela säsongen.

I laget finns det en hel del kvalitet och man är starkare än Växjö offensivt. Man har dock haft problem med hemmalagets tighta försvarsspel då det bara blivit fem mål på fyra matcher, och då det är vinna eller försvinna som gäller här så bör det finns klart mer nervositet hos gästerna.

Växjö spelar inte den roligaste hockeyn, men den har visat sig vara riktigt effektiv, och mot ett Skellefteå som har klart mer press på sig bör man kunna vinna och lyfta bucklan redan här.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip