Efter JVM-festen laddar vi om för lite SHL igen och tar en titt på matchen mellan Vöxjö och Skellefteå. På förhand tänker nog många att det ska bli en enkel etta, men min tanke är att SAIK är på bättringsvägen och absolut kan skrälla mot Växjö. Tufft möte, men vi går emot strömmen här.

Växjö fortsätter att ånga på och är nu bara en poäng bakom serieledarna Färjestad. Jämför man just Växjö och Färjestad så är det inget snack om att det är Jörgen Jönssons manskap som innehar den bästa formen inför avslutande del av SHL. Hemma är man seriens bästa lag och har endast förlorat en match under ordinarie tid, vilket såklart inte är en fördel med vårt spel denna gång. Trender är dock till för att brytas.

Tittar man på Växjös trupp så har man kanske ett sämre lag än vad man hade under förra säsongen. Däremot så är man fortfarande starka och har en vinnarkultur att bygga på i föreningen. Kalle Kossila är fortfarande skadad och det har fått andra spelare att kliva fram. Gamle räven Robert Rosén har fått upp farten igen samt att dansken Joachim Blichfeld äntligen börjat visa vilken bra hockeyspelare han faktiskt är.

Jonathan Johnson - en viktig återkomst för Skellefteå

Skellefteå har inte haft någon bra säsong såhär långt, utan jag tror absolut inte man är näjda nånstans. Man ligger trots allt på en femteplats och det är väl helt okej, men jag tror att spelarna själva vet att de har mer att ge. I och med ankomsten av Andreas Johnson så har man helt klart fått en bredare trupp och tre femmor som på pappret ser riktigt starka ut med tanke på att nyförvärvet Dylan Sikura äntligen börjat visa lite poängproduktion.

Ett välkomnande och en efterlängtad comeback har Jonathan Johnson nu gjort. Han har ett par matcher i kroppen och jag är helt säker på att han med tiden kommer att höja Skellefteås poängsnitt. Han är en klasspelare och en spelare som gör skillnad offensivt sett, något som Skellefteå haft lite problem med under hösten.

Jag säger inte att SAIK ska gå och vinna detta enkelt för det är en av de svåraste bortamatcherna man kan ha, men de är på uppgång formmässigt och Växjö är inte ett så mycket bättre lag att de ska vara så stora favoriter. Jag spelar med en insats lite under medel Skellefteå inklusive övertid/straffar till oddset 2.41 hos ComeOn .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip