Ett formsvagt Växjö Lakers tar emot ett formstarkt Skellefteå AIK i Vida Arena under tisdagskvällen och här tror jag att bortalaget kan lämna med seger.

Växjö Lakers kliver in i denna hemmamatch med tveksam form. Hemmalaget har fyra raka förluster i bagaget inför mötet med SAIK och senast de var i farten kammade de noll genom en 3-0-förlust på bortais mot Timrå. Detta kom efter en tung 7-3-småll mot Leksand i matchen innan och det innebär att Lakers nu har noll poäng på de två senaste med en målskillnad på 3-10.

Skellefteå AIK som agerar bortalag hade i deras senaste framträdande just Timrå på besök. Då vann hemmalaget med 5-2 och tog därmed sin andra raka vinst med just 5-2 som slutresultat. Matchen innan TIK hemma så var Frölunda SAIK's motståndare och det toppmötet tog de hem tämligen enkelt och nu väntar en tuff prövning på bortais, men jag tror helt klart att gästerna ska ses med god segerchans här.

Senast lagen möttes så var Skellefteå AIK hemmalag. Då vann SAIK med 5-3.
Senast lagen möttes här i Växjö vann Skellefteå också och då med 6-3.

Nu kan de ta fjärde raka mot detta Växjö och med tanke på hemmalagets svaga form är det inte alls omöjligt att de lyckas med just detta.

SPELTIPS
Skellefteå AIK som matchvinnare inklusive övertid och straffar spelas till 2.00 hos LeoVegas / 888sport / Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip