Växjö Lakers tar emot serieledande Skellefteå AIK på hemmais under tisdagskvällen och undertecknad har en teori om att denna batalj kommer att avgöras i numerärt överläge!

Växjö Lakers är i skrivandets stund på en sjätteplats och det är en position de gärna vill behålla. Just nu är de nämligen sjätte och sista lag som tar en plats till kvartsfinal, men nedifrån jagar bland annat Leksand och Färjestad som båda lägren står på 66 poäng vardera, vilket alltså bara är tre pinnar mindre än Växjö.

Skellefteå AIK återfinns i toppen av SHL-tabellen och just nu står de på lika många poäng som tvåan Rögle. SAIK har 81 poäng på 42 matcher, vilket är vassa papper. Målskillnaden är 142-95, vilket också imponerar! RBK har som exempel en målskillnad på 127-110 och med de siffrorna är de just nu Sveriges näst bästa lag, om vi ska tro tabellen.

Senast dessa lag drabbade samman så var Skellefteå AIK hemmalag och då vann SAIK med 5-3 inför sin hemmapublik. I den matchen gjordes två av åtta mål i power play. När Växjö tog emot SAIK senast blev det också seger för serieledarna och då med 6-3 här i Växjö. Antalet power play-mål? Tre stycken!

Nu är det dags för dessa lag igen och med tanke på att det är mycket på spel förväntar jag mig en match med mycket känslor. Domarna lär få slita för sitt arvode och att det bjuds på minst två fullträffar med en man mer på isen för något av lagen är taget!

SPELTIPS
Över 1,5 mål i power play spelas till 2.25 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip