Växjö Lakers drar igång tävlingssäsongen 21/22 genom att ta emot Sparta Prague hemma i Vida Arena i lagens CHL-premiär. Denna match har goda chanser att bli målrik, så här är det ett överspel som kommer rekommenderas.

Växjö's försäsong
Växjö - Malmö Redhawks 1-2
Frölunda - Växjö 5-1
Linköping - Växjö 0-2

Sparta Prague's försäsong
Karlovy Vary - Sparta Prague 3-1
Sparta Prague - Pardubice 2-5
Sparta Prague - Ceske Budejovice 4-1
Ceske Budejovice - Sparta Prague 2-3
Slavia Prague - Sparta Prague 5-2
Sparta Prague - Karlovy Vary 2-3 (efter straffar)

Växjö har bara vunnit en av tre träningsmatcher så här långt och det var den första de gjorde, den mot Linköping. Resultatraden vittnar om målsnåla tillställningar, men nu är det tävlingsmatch som väntar ikväll och då tror jag att det blir en högre skärpa hos de regerande svenska mästarna.

Sparta Prague har dubbla antalet träningsmatcher i benen jämfört med motståndarna ikväll och det kan vara på både gott och ont. Deras resultatrad vittnar dock om att det i regel görs många mål åt båda håll och att det fortsätter så är absolut inga omöjligheter.

Dessa klubbar har mött varandra i CHL-spel tidigare.
Senast var 2017, då vann Sparta Prague med 2-1 i Växjö och när det var tjeckernas tur att agera hemmalag vann de med 4-0.

SPELTIPS
Över 4,5 mål i en hockeymatch är inte någon hög lina. Detta är säsongens första tävlingsmatch, båda lagen vill inleda snyggt. Jag tror på många mål och väljer detta spel till 1.60 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip