Växjö möter under torsdagskvällen svaga Timrå på hemmais och jag ser bara ett sätt denna matchen kan sluta på. Växjö är riktigt heta, jag tycker hemmalaget ska ta en stabil seger, -1.5 på Växjö till 2.05 hos Goliath eller Rizk duger fint med en flatinsats.

Växjö trummar på och ligger nu på en stabil femteplats. Med stabil femteplats menar jag att det ser bra ut med tanke på att Växjö har en match mindre spelad än två lag som ligger före i tabellen samt att serien är så oerhört jämn så efter morgondagens matcher är det inte alls omöjligt att man ligger tvåa. Växjö hade som alla vet en tung start på säsongen men efter det har man börjat leverera i äkta Lakersanda. Formen är god med sex segrar på sina åtta senaste matcher. Båda dessa förluster har kommit på bortais. På hemmais har Växjö för tillfället SJU raka segrar, oerhört starkt. Mycket av Växjös framgångar den senaste tiden har varit för deras oerhört bra powerplay och boxplayspel. I den totala statistiken för BP och PP ligger Växjö klart etta, hela tre procentenheter bättre än tvåan Frölunda.

Timrå har höjt sig en del på slutet, men det ser absolut inte bra ut för laget. Tre segrar på sina sex senaste är absolut klart godkänt för Timrå. Samtliga segrar har kommit mot svagt motstånd på hemmais. Segrar mot Mora och Örebro hemma, samt starka Rögle. Som sagt, alla segrar på hemmaisen. Innan dessa segrar hade Timrå sex matcher utan poäng på sina åtta senaste. För tillfället placerar sig Timrå precis ovanför det mest negativa sträcket i SHL. Det finns otroligt många saker som talar för att Timrå åker på rejält med stryk ikväll. Dels är Timrå OERHÖRT bortasvaga, just nu har laget ÅTTA raka förluster på bortais utan POÄNG. Timrå är ett klart sämre lag än Växjö i grunden. Dessutom är Timrå oerhört svaga i boxplay. Ikväll möter man ett Växjö som verkligen fått igång sitt PP-spel under den senaste tiden. Alla dessa aspekter gör att det för mig är givet att spela Växjö -1.5.

Match: Växjö - Timrå
Spel: Växjö -1.5
Odds: 2.05
Insats: Flat
Bolag: Goliath , Rizk
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip